View Single Post
Vechi 11.04.2014, 13:12:15
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

La biserica greceasca la care am fost eu singura data (la Atena), la sfarsit (pe la 10) nu s-au miruit, in schimb toata lumea a luat anafura direct din mana preotului. De impartasit nu mai stiu, parca doar un bebe am vazut (noi am ajuns pe la "tatal nostru", la 9.40-45. In schimb, la catolici am auzit ca te poti impartasii de cate ori vrei (dar pe nemancate) neconditionat de spovedanie (la spovedanie primesc canon de rugaciune, pe care il fac in timp, nefiind opriti de la sf impartasanie- poate doar pt pacate grave???) insa la ei mirenii se impartasesc doar cu Trupul Domnului..(ceea ce ar fi mai asemanator cu anafura noastra???). La noi, s-ar putea ca copiii trecuti de 7 ani, sa se poata impartasi de mai multe ori in urma unei spovedanii, dar nu sunt sigura (presupun ca pana la o varsta, sau dc te spovedesti f des, nu ai pacate prea multe si te poti spovedi in cateva minute, la inceputul slujbei, si poti lua sf impartasanie cand e momentul). Mai am prietene care oricum se spovedesc si se impartasesc la cateva saptamani, maxim o luna, ceea ce dp meu de vedere e destul de des :) (le spune duhovnicul la spovedanie cam dupa cat timp sa mai vina iar). . Deci e f posibil ca cei pe care ii vedem impartasindu-se sa se fi spovedit cu 1 zi sau 2 inainte sau chiar in ziua respectiva (mai ales unde sunt mai multi preoti slujitori). Desigur exista si posibilitatea nefasta (mai ales acum inainte de Pasti, cand e lume multa) ca unii sa se duca la impartasit fara sa se mai spovedeasca inainte, mai ales acolo unde sunt mai multi preoti, sperand ca n-o sa-i intrebe preotul crezand ca s-a spovedit la colegul, sau sa spuna ca s-au spovedit in alta parte, dc ii intreaba (sau de Craciunul trecut, si de atunci n-au mai pacatuit :)), dar asta desigur e foarte gresit.
Reply With Quote