Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Nu (mai) citesc din Sfintii Parinti pentru ca credinta mea nu se rezuma la talcuirile unor oameni.
|
Nu, se rezuma la talcuirile unui singur om, slab si pacatos: tu, in loc sa se "rezume" la talcuirile sfintilor.
Citat:
Dumnezeu mi-a dat creierul ca sa gandesc si singura.
|
Si sa-ti dai seama cand niste lucruri te depasesc, ceea ce tu nu reusesti.
Dar nu Dumnezeu a gresit aici.
Citat:
Ca ganesc bine sa nu, asta stie doar El, dar prefer sa gresesc eu si sa nu mantuisc eu decat sa iau de bune ce zice X si Y si sa nu se mantuiasca ei din cauza mea (exact asa cum daca eu smintesc e pacatul meu, asa si la alti oameni, fie ei induhovniciti).
|
Deci mai bine de capul tau in Iad decat cu Sfintii in Rai.
Mai de logica luminata.
Citat:
In ortodoxie nu exista infailibitate, si totusi pentru unii, Sfintii Parinti sunt infailibili.
|
Fiecare in parte nu, dar Biserica da, nu si pentru tine din pacate care mai degraba crezi ce auzi la ProTV decat ce zice Biserica.
Citat:
Asa cum tu sau altcineva e indreptatit sa emita judecati, exact asa sunt si eu indreptaita sa emit judecati. Care de fapt sunt pareri. Chiar asa conteaza sa am un duhovnic ca sa-mi exprim punctul de vedere (fie el si gresit in opinia unora, fie el bun in ochii altora)? Daca nu am duhonic inseamna ca nu stiu nimic?
|
Poti sa stii si sa stii prost, si daca n-are cine sa-ti spuna ca e prost ce stii sau crezi, n-ai sa stii ca e asa.
Citat:
Si in lgatura cu cititul, daca citesc alte carti decat Sfintii Parinti si Biblia deja nu imi mai pot da cu parerea despre un subiect, fie el si teologic?
|
Poti, daca nu ti-e frica sa spui prostii si sa devii penibila.