View Single Post
Vechi 09.04.2014, 11:11:34
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

anita, ba ii pun pentru la urma urmelor si ei sunt tot oameni ca ortodocsii. Ah, si am facut si ce mi-ai scris tu sa fac (mers la Biserica si citit Scriptura) si nu m-a ajutat chiar cu nimic, ba din contra, m-a indepartat de ideea de biserica si confesiune si am ajuns... sa cred in Dumnezeu si atat: noi (ortodoxia) nu detinem adevarul absolut si nimeni in afara de Dumnezeu nu il detine, asa ca de ce-l judec eu pe Calvin care a "inventat" calvinismul cand poate lui i-au fost trimise ideile de la DUMNEZEU? De ce sa judec ce a facut cand eu nu pot fi sigura care e adevarul? De ce sa nu iau ce e bun din fiecare om? Da, asta ma face in cel mai bun caz ecumenista, dar nu ma deranjeaza.

Stiu ca nu e totuna ortodox prin botez cu ortodox practicant, tocmai de aceea am zis-o pentru ca atunci cand e vorba sa zica cineva ca Romania o tara majoritar ortodoxa deja nu mai conteaza ca jumatate din cei declarati nu-s practicanti si atunci majoritatea aia scade drastic. Atunci e ok sa zicem asa, dar in alt context nu e ok ca deh, nu-i totuna.
Ah si am mai observat o chestie la unii oameni (nu, nu generalizez): daca xulescu a furat si ortodocsii (din nou, unii) afla ca si hotul e ortodox, e aproape iertat daca accepta conditia sa mearga sa se spovedeasca (chiar daca hotul a vandut lucrul/a cheltuit deja banii si nu-i returneaza), dar daca xulescu are orice alta religie, in ochii ortodocsilor (repet, unora) e un hot ordinar care tre' sa mearga la puscarie, chiar daca hotului aluia i-a parut rau cu adevarat, a adus lucrul/banii furat/i inapoi, si-a cerut scuze fata de proprietarul lucrului/banilor si s-a oferit sa il ajute cu orice, doar sa ii accepte scuzele.

si on topic: Calea spre mantuire, din punctul meu de vedere, e IUBIREA fata de tot (oameni, natura, Dumnezeu etc.)
Reply With Quote