Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Anita, nu spun din auzite, spun din vazute, din experienta.
Asa ca ideea mea eu personal mi-o mentin in picioare.
Omul e om, fiecare e diferit de celalalt in anumite puncte, indiferent ce confesiune are fiecare.
Am vazut ortodocsi buni cu adevarat, dar am vazut si sectari buni cu adevarat. Ca oameni nu la fel de buni, din nou, sunt si ortodocsi si sectari...
Nu stiu de ce unii eticheteaza un om dupa religie (si nu ma refer neaparat la cineva de pe forum, dar vad asta in jurul meu).
da, ok, ortodoxia e cea mai veche religie, e religia originala, dar daca altii cred in altceva asta nu inseamna ca acei oameni sunt mai prejos decat ortodocsii. Intelegeti, eu nu am nimic cu ortodoxia, eu am o problema cu oamenii care eticheteaza un om mai ales dup ce au aflat ca au alta confesiune decat ei. Si da, sunt si multi sectari care fac acelasi lucru.
Eu daca e sa fiu revoltata pe cineva, sunt revoltata pe oameni, nu pe Dumnezeu; oamenii devin din zi in zi mai rai, si fara sa ne dam seama vom ajunge o lume total depravata, plina de ura unii fata de altii... de fapt, deja astea se intampla...
Anita, sa iti raspund si la intrebare: nu am un duhovnic.
|
Nu ii pune pe ortodocsi in rand cu sectantii.
Daca ai duce o viata crestineasca ,te-ai spovedi ,ai merge duminica la sf.Liturghie si ai cauta sa te schimbi nu cred ca ai mai gandi asa.
Ortodoxia urmeaza traditia apostolica si a sfintilor parinti si cu adevarat e mantuitoare.
Daca ai citi sfintele Evanghelii cu atentie ai vedea ca ortodocsii implinesc poruncile lasate de Hristos.Tu te astepti sa fie sfinti .Nu e asa si mai sunt si ispitele care devin tot mai mari pe masura ce omul incepe sa se schimbe in bine ,sa invieze intru Hristos.
Sectantii nu respecta sfanta cruce ,pe Maica Domnului ,nu au sfinte Taine ,cum poti sa ii compari cu ortodocsii?