View Single Post
Vechi 07.04.2014, 10:09:45
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Eu am foarte buni prieteni reformati si catolici, am rude rebotezate la adventisti, am o prietena buna penticostala, sotul e reformat... dar niciodata nu am pus problema confesiunii, ca nu mai avem ce discuta pentru ca suntem de confesiuni diferite...
Avem multe lucruri in comun, de la carti si hobbyuri pana la bucatarie si emisiuni preferate, deci avem ce discuta. Cei cativa adventisti si penticostali tin foarte mult la religia lor, dar nu o baga nimanui pe gat; daca cumva vine vorba despre asta, schimba subiectul, nici ei nu vor sa se converteasca, nici noi; stim asta si ne respectam deciziile si ne vedem mai departe de cele multe puncte comune care ne unesc.
Corinusha ,pentru ce sa ma vizitez cu cineva care are alt fel de a gandi ,adica sa ma straduiesc sa evit anumite subiecte.
Poate daca as trai in alta tara as accepta aceste situatii dar la mine in tara am cu cine discuta.Chiar daca unii prieteni nu sunt practicanti niciodata nu ma contrazic in probleme de credinta .
Tu ai impresia ca ortodocsii fac fapte bune ca sa nu ajunga in iad. Nu e asa ,faptele bune pe care ei le au izvorasc din dorinta de a face bine ,credinta te transforma.
Nu poti lasa pe cel in nevoie neajutat.
Daca ai merge la sf.Liturghie si ai avea un program de rugacine zilnic ,un canon adica ,poate ai gandi altfel.
Dar tu spui din auzite ,fara sa te straduiesti sa avansezi pe calea lui Hristos.
Ai duhovnic ? Poate te luminezi un pic ,mai afli cate ceva despre ortodoxie,iti mai clarifici diverse nelamuriri.
Reply With Quote