Iluminatu, exagerezi.
La fel cu tie ti se pare ca sectarii fac fapte bune sa te aduca la credinta lor asa poti spune si despre ortodocsi... Teoretic la reformati cica nu conteaza faptele, ci doar credinta. Atunci de ce se mai obosesc sa faca fapte bune? Pentru ca sunt oameni si ei, si in firea umana sa ai compasiune, mila si sa ajuti, e in firea umana sa socializezi. Nu totul are legatura cu religia. De fapt, prea putine fapte au legatura cu religia.
Asa pot sa spun ca ortodocsii fac fapte bune ca sa ajunga in iad, adica, de frica; alea deja nu-s mai fapte bune dezinteresate. Si uite-te in jur, sa vezi cate persoane care cred in iad, indiferent de ce confesiune religioasa au, fac fapte buna ca nu vor sa ajunga in iad.
Nici ortodocsii nu-s mai cu mot, chiar daca religia ortodoxa e cea mai veche... Si ma refer la oameni nu la religia ortodoxa in general. Religia nu-l face pe om mai bun chiar deloc; dar omul poate sa intineze religia, si a facut-o de-a lungul timpului si continua sa o faca.
Si cati "sectari" ortodocsi exista? Eu pot sa fiu considerata una; chiar daca-s botezata ortodoxa si m-am declarat asa in chestionarul de la rencensamnt, dar am si idei si credinte diferite de cele originale, prin urmare sunt o eretica. Oare cati din astia ca mine exista in tra asta doar?
Da, suntem x% ortodocsi cu numele in tara, dar poate daca negandim bine, sunt doar x/2 ortodocsi cu devarat in tara.
Si nu am fost revoltata de ortodocsi. Sunt revoltata ca ajungem un popor care nu ma stie ce e dragostea, care uraste tot mai mult si pe tot mai multi, dar ne consideram crestini ortodocsi, iar cand vine vorba sa nu vb cu altii ca au alta religie spune da, ca ei sunt asa si pe dincolo, dar uitam sa ne uitam noi in oglinda inainte sa vorbim de altii.
Umnitatea in general se dezintegreaza incet si sigur.... Facem bine doar ca sa primim ceva in schimb (karma, rai, iluminare etc.), nu facem bine doar de dragul de a face bine. Si da, nici eu nu fac un bine intotdeaun dezintresat si o recunosc; tocmai de aceea nu-mni permit sa vorbesc de altii...
|