Citat:
În prealabil postat de fallen
On topic: nu e pacat sa arunci mancarea??? Sau: dc ai tai fac sau te pun sa faci mancare sau ciorba cu carne si legume, e ok sa mananci doar zeama si legumele? Are acelasi efect asupra trupului si sufletului? De ce nu putem, ca ?i atunci cand vrem sa slabim, sa mancam ce mananca ceilalti, dar mai putin si mai rar, ca sa nu facem risipa? (Eu de ex nu am nici timp, nici oale, nici ochi la aragaz sa gatesc separat pt mine, asa ca... El e de acord sa nu mananc, sau sa mananc m putin, dar nici sa aruncam mancare nu-i convine, si nici mie ca si muncesc si cheltui bani cu ea...)
|
Este pacat! De ce s-o arunci?cauta un sarman si da-I lui,du-o la serviciu poate ai colege care nu tin post,intreaba un vecin ...daca inca mancarea mai este buna/comestibila.
Nu este ok sa mananci doar legumele sau zeama in care s-a fiert carne :)
Daca ai pune la fiert apa,legume si cenusa de la un mort sau alte spurcaciuni,ai avea curajul sa mananci numai legumele din acea concoctie?Nu ,deaorece particule mici de cenusa sau spurcaciuni se amesteca peste tot in oala iar aromele se amesteca(din carne se scurg sucuri si grasimi care se varsa in zeama manacarii;ceea ce inseamna ca zeama de acum contine cam 10% din carnea care ai pus-o la fiert).
Asta asa,in primul rand logic;in alt doilea rand,spiritual: nu ttrebuie sa umblam cu jumatati de masura,adica tin postul,dar mananc numai carne de peste sau mananc de dulce numai la pranz iar seara mananc legume...sau mananc numai legumele din mancarea cu carne.
Cred ca este mai cinstit sa nu tii daca exista motive care te retin si sa nu te smintesti ca altii pt retinerea de la carne sau altele;sau sa te amagesti ca ai tinut postul si asa!