Poti sa maninci snitel de soia si tofu pur si simplu ca mancare de post, nu ca substitut de carne/branza.
Laptele de soia, nuci, caju, etc. la fel, poate fi o prezenta zilnic, indiferent ca e post sau nu.
Laptele vegetal nu cred ca starneste cine stie ce porniri.
Ma rog, snitel doar in uichend ca trebe' prajit in ulei dar cred ca prajitul in ulei nu prea mai este de post insa dupa normativ este ok, acum depinde de nevointa fiecaruia.
In schimb sunt mancaruri la care cubuletzele de soia pot fi un ingredient ok, nu ceva dupa care sa mori, pur si simplu parte din reteta.
Binenteles, daca salivezi gandindu-te la ele, iarasi mai bine le lasi deoparte si treci mai pe fierturi asa, fara condimente si dresuri.
Zaharu de exemplu sau ciocolata neagra sunt iarasi de post (teoretic) dar practic nu cred ca prea te ajuta la infranari ba poate chiar nitel dimpotriva :)
Cel mai excelent post care l-am avut, pana sa descopar minunatul post negru a fost unul in care am tinut-o practic doar pe fierturi, inclusiv in weekend, practic tot postul fara pic de ulei.
Intr-adevar iti cam da o "ostenela" interioara dar care poate fi valorificata minunat dpdv duhovnicesc.
P.S. Cum se chema "defectele" alea genetice sau problema medicala mai exact?
Nu e nevoie neaparat sa tii "post negru" propriuzis peste noapte daca ai astfel de probleme, inceputul tau poate fi acea "mana de nuci" daca te ajuta sa treci peste fiecare masa fara probleme deosebite.
Mai este si postul cu sucuri de legume, fructele au cam multe zaharuri, dar poti sa faci si o combinatie pentru inceput, avand grija sa numeri caloriile totale si sa incerci sa le pastrezi in jur de 1000 maxim, necesarul zilnic in functie de nivelul activitate fiind 1500-2000.
Poti sa-l incerci, s-ar putea sa faca ceva diferente la sanatate (si nu doar) asa cum trecerea la alimentatia vegana a facut, asta ca o alternativa la postul negru.
Apropo, "veganale" acum le iei din surse "bio" sau efectiv ce gasesti?
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Last edited by AlinB; 07.03.2014 at 11:54:51.
|