View Single Post
  #272  
Vechi 06.03.2014, 14:10:28
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Mesaje: 428
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Poti sa dormi "linistita" , forumul lucreaza pentru tine. Dar eu as spune slava adminului.
Mai greu e sa le inchizi gura in lumea reala.

Va veni si ziua in care toate aceste lucruri se vor intampla nu doar pe un forum.

Intrebarea este : Atunci cum o sa le inchizi gura ?

Si totusi cand te afli in contradictoriu cu oricine si indiferent de credinte trebuie sa ai un minim de respect. Ca sa nu zic iubire ...

Apropo sti ca aubergine = vanata in engleza
Doamne ajută.

Ba da le este închisă gura mereu și în lumea reală, altfel, de n-ar fi așa s-ar duce toți buluc la rătăcirile protestante. Dar Adevărul nu doarme, nu va dormi niciodată, cum nu a dormit nici la 1054. Biserica a rămas în continuare UNA, ereticii au ieșit și s-au dus, și chiar și atunci chiar cînd a mai fost un singur creștin (ortodox pe pămînt - Sfîntul Maxim Mărturisitorul, mărturisind să fie scuipate Împărtășania monofizită, că ăla nu e trupul și sîngele Domnului, i s-a tăiat limba și mîna dreaptă de ereticii monofiziți), Adevărul nu a dormit, ci a rămas sus ! Înalt ! Și a biruit. Printr-un om ! I-a smerit pe toți, și s-au deșteptat. Așa și acum și în vecii vecilor.

Și cu mila Domnului, le închid gura și eu în viața reală și noi toți. Atît e de ei, gura. Cu gura condusă de puterile întunericului, ei luptă împotriva Mielului lui Dumnezeu. Să nu ne fie frică să vorbim cu ei, atîta timp cît păstrăm dragostea în sufletele noastre și îi iubim ca pe niște oameni bolnavi ce au nevoie de ajutor, să nu ne fie frică, că Domnul ne va cuvînt ce să spunem în ceasul acela.

Asta e lumea lor, a gălăgiei, Dumnezeu le permite: "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." I Cor. 11, 19.

Ca să iasă Adevărul la iveală, dacă Dumnezeu le permite, pentru noi și pentru mărturisirea Adevărului, și stabilirea granițelor Adevărului revelat, le permitem și noi, și le închidem gura de fiecare dată. Absolut de fiecare dată, cu Adevărul.

Problema nu e dacă le închidem noi gura, oferindu-le Adevărul, că aici e mîndrie, să nu credem că oferindu-le Adevărul, suntem cineva, nu, să ne smerim, și să mărturisim, asta să facem, și mai departe voia Domnului să se facă (facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pămînt - rugăciunea Tatăl nostru, Matei 6,9-15) ci problema apare cînd ei, deși au Adevărul, nu îl cred ! Și i-am explicat ca la un copil mic, cum trebuie să facă cu "plecăciunie" și să o numească fericită, pe cea la care Însuși Dumnezeu i-a făcut mărire ("lucru mare", traducerea Daniel S.) Dar ereziile nu îi face nici un lucru mare, ba mai mult o hulește.

Atunci lasă-i să iasă și să nu creadă. Că nu mie îmi vor da răspuns. Dumnezeu știe că i-am vorbit cu iubire, și îi vreau binele, orice ar spune. Nu vreau să devină ortodox, vreau să vadă Adevărul, și atîta vreme cît nu are smerenie, precum Hristos, pace, precum Hristos, iubire precum Hristos nu numai că nu va vedea Adevărul, dar cînd alții Îl văd, și aleargă spre, El, spre Adevăr, ei tot cred că au dreptate și ceilalți greșesc.

Dar pentru asta, în fața lui Hristos, către Care nu vor mai avea ce să spună, cînd le v-a arăta Mielul cine a avut Adevărul, că o singură credință are Adevărul (un Domn, o credință, un botez-Ef.4,5) cînd vor vedea care credință a avut în tot acest timp Adevărul, și cui s-au închinat ei, (un hristos mincinos-demon, care la momentul Judecății de Apoi, nu i se va mai permite să ispitească pe nimeni) atunci ! Și doar atunci vor plînge, trupul lor cel înviat întru osîndă va plînge ! Că miliarde și miliarde cîte s-au perindat pe pămînt, Adevărul le va sta Biruitor în față și ÎL VOR VEDEA, Judecătorul Drept, judecîndu-i, alături de toți sfinții care vor judeca lumea (I Cor.6,2), dar Îl vor vedea spre osîndă, slava Domnului îi v-a arde, pentru că nu au cunoscuto niciodată, ăsta le va fi iadul ereticilor, și păgînilor care-au trăit cu creștinismul lîngă ei. Nevoia de Dumnezeu, dar neputința de-a sta lîngă El.

Vai lor, deci să iasă, bine că vor să iasă din Adevărul Cel Unul, să iasă și să rămînă ieșiți, dacă așa vor, pentru că nu sunt de-ai noștrii: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." (I Ioan 2, 19)

Bucurii tuturor și un post binecuvîntat.
Să mergeți la Cononul Sfîntului Andrei Criteanul, și la Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite, cei ce nu a-ți fost, că tare minunate mai sunt.

Iertare. Pomeniți o beșică de puroi și patimi, ce sunt.

Last edited by Daniel_Ortodox; 06.03.2014 at 14:20:00.
Reply With Quote