View Single Post
Vechi 04.03.2014, 20:05:48
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Da, a ales pe toți oamenii de la întemeierea lumii, conform II Tim 2, 4.
Dacă un om nu vrea, nu înseamnă că Dumnezeu e incapabil să-l mîntuiască, înseamnă că ia dat libertatea și liberul albitru să aleagă.
2 Timotei 2:4 vorbeste despre altceva....
Efeseni 1:4 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui"

Pavel nu spune ca Dumnezeu i-a ales pe toti oamenii, ci doar pe cativa, de aceea spune "ne-a ales" (ne-ul ala vine de la "noi") scriindu-le efesenilor.

Iar daca Dumnezeu chiar i-ar fi ales pe toti oameni ca sa fie mantuiti, si nu toti au fost, atunci Dumnezeu nu e capabil sa isi duca planul pana la capat. Ala nu-i Dumnezeul Bibliei.

Citat:
Bucurii de la plecăciunile către Preasfînta Fecioară Maria.
1 Corinteni 10:31 "Deci fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu"

Citat:
Da, așa este, meritul este sută la sută a lui Dumnezeu, credincioșii nu se laudă cu faptele lor, dar FAPTELE TREBUIE SĂ EXISTE.
Te-ai apucat de invatat logica?
Daca meritul este 100% a lui Dumnezeu, asta inseamna ca noua nu ne mai ramane nicio fractiune de procent. Ai probleme si cu matematica?

Citat:
Nu, nu erau chinuiți, dar nici în Rai nu erau, erau în sînul lui Avraam, despre care Sfinții Părinți spun că e în iad, și e cea mai ușoară formă de iad. Deci nu erau chinuiți, dar nici în lumina lui Hristos nu erau. Nu mergeau întrun loc temporar, sînul lui Avraam și acum există, dar nu e iadul cel mare și grozav și nu e nici Rai, "cele ce mintea omului nu s-a suit să cunoască" cum spune Biblia.
Mai devreme ai spus ca eram chinuiti chiar si cei sfinti, acum iarasi ti se schimba parerea instantaneu! Esti patetic!

Citat:
Exact, traducerea septuaginta era la fel ca cea evreiască, pentru că s-a făcut după cea evereiască. Adică cu 53 de cărți ale Vechiului în cea evreiască, așa au tradus și în Septuaginta și la fel și azi creștinii ortodocși.
Traducerea Septuaginta s-a făcut dupa limba pur evreiască, citește istoria Septuagintei să vezi Adevărul și să vezi unde-i minciuna.
Omule, tu esti bolnav, ai temperatura sau ceva? Verifica, si incepe un tratament ca sa nu iti fie si mai rau.\
Repet pentru a n-a oara: Biblia evreiasca nu continea cartile apocrife/deuterocanonice, cauta pe net daca nu ma crezi. Voi folositi un VT diferit fata de cel pe care il avea Isus.
Da, ma omule, cei care au inceput traducerea (ca nu au reusit sa o traduca complet, ci septuaginta a fost terminata de urmatoarele generatii, dupa cei 70 de persoane au murit) au tradus Biblia evreiasca in greaca. Nu contest faptul ca nu au tradus corect, ci contest faptul ca au mai adaugat alte carti care nu faceau parte din Biblia evreiasca din care traduceau. Si septuaginta nu a fost completata de acei 70 de oameni, ci intregul proces de traducere a durat vreo 100-200 de ani, asa ca urmatoarea generatie au putut foarte usor sa se gandeasca sa mai adauge ceva la ea. Septuaginta a fost completata cu aprox. 100 de ani inainte de nasterea lui Hristos, asa ca Isus stia de existenta ei, si totusi nu a folosit-o.

Citat:
La Ieremia 26, 21, nu spune că Urie era ultimul martir. Nici nu îl numește martir măcar, și nici nu spune că a murit, doar vroia să-l omoare regele.
Nimic din tot ce ai spus tu, nu spune. Și m-am uitat și cu două versete mai sus, și cu două versete mai jos.
Chiar ai citit cu doua versete mai jos????? Din nou mintit. Felicitari, ai atins pragul de 1,000 de minciuni! :)

Ieremia 26:21-23

"21 Împăratul Ioiachim, toți vitejii lui și toate căpeteniile lui au auzit cuvintele lui, și împăratul a căutat să-l omoare. Dar Urie, care a fost înștiințat de lucrul acesta, s-a temut, a fugit și s-a dus în Egipt.
22 Împăratul Ioiachim a trimis niște oameni în Egipt și anume: pe Elnatan, fiul lui Acbor, și pe alții împreună cu el în Egipt.
23 Aceștia au scos din Egipt pe Urie și l-au adus la împăratul Ioiachim, care l-a omorât cu sabia și i-a aruncat trupul mort în mormintele copiilor poporului.)"

Martir = persoana care este ucisa datorita credintei in Hristos.
Urie era un credincios, deci e corect sa spunem ca era un martir.
In concluzie, adevarul invinge.

Citat:
Protestanții eretici, s-au întors la ceva ce nu există.
Pentru că de la bun început Septuaginta s-a tradus după ceea ce au găsit grecii.
Grecii au găsit 53 de cărți aia au tradus.
Cărți apocrife nu există în Vechiul Testament, ci în Noul Testament. Acelea sunt respinse de Biserică, începînd încă din secolul I.
Creștinii, nu au adăugat nimic, ci prin Septuaginta, au tradus ceea ce au găsit acolo în scrierile evreiești. Repet, citește istoria Septuagintei și ai să vezi Adevărul.
Ereticul Luther abea, a fost cel care a scos cărțile care Biserica le-a declarat în primele secole, deutero-canonice, adica care completează Adevărul, a doua dimensiune a Adevărului, acrelași lucru adică, dar spus în altă formă.
Grecii nu au gasit 53 de carti. Daca nu stii, taci. E foarte simplu. Documenteaza-te, invata, apoi vorbeste, dar nu inversa ordinea.
Greci au gasit 24 de carti, pentru ca Vechiul Testament de-al evreilor continea doar 24 de carti (acestea contineau cele 39 de carti de-ale Vechiului Testament protestant, numai ca unele carti erau unite intre ele; de exemplu cei 12 profeti minori, erau uniti intr-o singura carte), si nu continea ABSOLUT DELOC cartile apocrife/deuterocanonice. Iarasi ai mintit. Documenteaza-te, documenteaza-te, documenteaza-te.

Uite ce zice fratele tau ortodox: http://proortodox.wordpress.com/2010...arti-apocrife/ El zice ca cartile apocrife sunt din VT, nu din NT si ca aceste carti apocrife NU SUNT INSPIRATE ci sunt adaugate la Biblie doar pentru ca sunt "bune de citit", asta spune el. Iarasi ai mintit. Tine-o tot asa.

Citat:
Sfîntul Simeon Noul Teolog are dreptate. Nu eu. Sfîntul Simeon a vorbit despre har, noi am vorbit despre credință, fapte și plecăciunile la Sfînta Fecioară Maria. Cîte ai făcut?
Gata, e prea de tot, plecare mea de pe forumul asta e mai sigura decat orice. Esti ciudat rau de tot!
DESPRE HAR AM VORBIT LA PUNCTUL ALA!!!!! Dar, decat sa recunosti ca nu ai avut dreptate, e mai convenabil sa deviezi de la subiect... Mi-e mila de tine, sper pentru sanatatea ta mintala ca faci asta intentionat.

Citat:
De unde știu?
Dacă era ortodox, avea cruciuliță la gît și s-ar fi aflat că e ortodox.
Da, și cei ce se închină hristoșilor mincinoși, citesc Evangheliile, dar degeaba, acolo scrie de "plecăciuni", ei nimiiiic ! Acolo scrie că pe Sfînta Fecioară Maria o vor numi fericită toate neamurile, ei nimiiiic ! Acolo scrie de fapte, de lucrarea faptelor, de silință, de străduință, ei nimiiiic ! Acolo scrie că toți oamenii vrea Dumnezeu să-i mîntuiască și la cunoștiința adevărului să vină ei nimiiiic ! Acolo scrie că Hristos a venit pentru păcătoși și bolnavi, ei nimiiiic ! Ei sunt sfinți ! Gata mîntuiți ! Ieeeeeei ! Gataaaaaa !
Vai de capu lor...
Capu lor este un hristos mincinos !
Și se vor duce în iad, cu tot cu acel hristos mincinos !
Adica, cruciulita de la gat mantuieste, si daca nu ai cruciulita la gat esti automat aruncat in iad? Arata-mi versetul!
Sunt multi ortodoxi care nu au cruciulita la gat, sunt toti acestia pierduti?
Te-ai gandit ca era foarte posibil ca baiatul ala (din cate imi amintesc era din Nigeria, sau vreo alta tara africana) sa fie de 100 de ori mai sarac decat cel mai sarac om pe care l-ai intalnit vreodata prin Romania? Te-ai gandit ca poate baiatul ala nu aveau de unde sa cumpere sau cu ce bani? Te-ai gandit ca poate baiatul ala manca o data la 2 zile?

Toti martiri sunt automat in cer, in afara de credinciosii din Africa, care mai bine mor decat sa renunte la credinta in Hristos, dar nuuuuuuuuu, ei sunt niste eretici ordinari, asa-i? Prostie absoluta.

Citat:
Să-mi spui te rog, cînd faci o plecăciune la Sfînta Fecioară Maria !
Să pot plînge de fericire !
Biblia spune sa ne inchinam doar lui Dumnezeu, si asta voi face: Apocalipsa 19:10 "Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!"

Dar oare de ce ti-am mai pus versetul asta, ca oricum pe tine nu te poate convinge un verset din Cuvantul Creatorului Universului, mai bine crezi orice prostie numai pe EL nu.

Last edited by DanielS; 04.03.2014 at 20:10:43.
Reply With Quote