Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
REPET A TREIA OARE ! NU SUNT MINCINOS ! VĂD CĂ TE ÎNVĂȚ ADEVĂRUL ȘI VĂD CĂ NU ÎȚI PASĂ DE ADEVĂR ! Repet: Sfîntul Apostol Pavel spune de CREDINȚĂ, la fel cum Sfîntul Apostol Iacov, spune de FAPTE. Deci CREDINȚĂ, și FAPTE și HAR !
TU, DRAGUL MEU; EȘTI ÎN ÎNTUNERICUL EREZIEI, care nu vrea să bage în seamă Iacov 2, 20 Luca 16, 16, Filipeni 2, 12 și Matei 16, 16.
|
Tit 3:5-6 "El ne-a mântuit,
nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belșug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru;"
Daca un om neindoctrinat citeste pasajul de mai sus, o sa inteleaga ca Pavel spune ca mantuirea este datorita indurarii Lui Dumnezeu, si nu datorita faptelor noastre. Repet pentru ultima data: Nu numai ca Pavel spune ca mantuirea este doar prin credinta (Fapte 16:31), ci spune ca ea nu este datorita noua si a faptelor noastre. Asta-i interpretarea logica a acestui pasaj. Orice alta interpretare care incearca sa ne dea noua meritul mantuitii noastre, este o EREZIE care vine direct din gura lu' Satana. Dumnezeu va avea toata gloria.
Citat:
OMULE ! În verset sunt 3 persoane. Le vezi ? Nu, că ești orb !
1. Prima persoană: judecătorul sau oricine iartă pe cel vinovatul care a osîndit pe nevinovat.
2. A doua persoană: vinovatul care a osîndit pe nevinovat și este în fața primei persoane.
3. A treia persoană: nevinovatul osîndit de prima persoană, care l-a osîndit pe el, nevinovat fiind și a scăpat pe vinovat.
ESTE MĂRTURIA MINCINOASĂ ! Nu este TAINA SFINTEI SPOVEDANII !
|
Proverbe 17:15 "Cel ce iartă pe vinovat și osândește pe cel nevinovat, sunt amândoi o scârbă înaintea Domnului."
DOAMNE APARA!!! Nu m-am gandit vreodata ca va trebui sa cobor la nivelul unui copil de clasa a I-a care pe deasupra mai are si unele probleme...
Nu are niciun sens ceea ce ai zis. Daca te pun sa repeti nu o sa mai stii sa zici :))))) Unde vezi tu marturie minciunoasa in pasajul ala??? E vorba despre acuzarea pe nedrept sau iertarea pe nedrept. Adica daca liderul Koreei de Nord omoara pe Ion pentru ca considera ca Ion este un crestin, desi Ion nu este crestin -> asta este o acuzare pe nedrept, nu e nicio marturie mincinoasa. Esti orb.
Bine, sunt 3 persoane daca vrei sa il incluzi si pe Domnul: Judecatorul, persoana A si persoana B.
Persoana A este o uraciune inaintea lui Dumnezeu pentru ca el iarta pe vinovat.
Persoana B este o uraciune inaintea lui Dumnezeu pentru ca el osandeste pe nevinovat.
Asta e ceea ce orice om cu un IQ peste 40 ar intelege. Nu e nevoie de inteligenta, ci e nevoie de sinceritate si de lipsa indoctrinarii.
Citat:
Zic că e o interpretare eretică.
Hristos nu a eșuat. Ci a biruit.
Da, a plătit pentru toți oamenii.
Oamenii mai merg în iad pentru că nu cred în El sau cred greșit, se închină la hristoși mincinoși.
|
Esti ilogic!
Spui ca Isus a platit plata tuturor pacatelor omenirii? Daca da, atunci ... nota de plata pentru pacatelor lumii a fost platita, asa ca nu mai e nevoie de iad, dupa interpretarea ta ciudata.
E o prostie incredibil de mare sa spui ca toate pacatele omenirii au fost platite, si totusi Dumnezeu inca ii mai considera ca vinovati de acele pacate si ii trimite in iad. Si e si mai idioata interpretarea care zice ca Dumnezeu va trimite in iad oamenii care sunt nevinovati, adica care nu au pacatuit deloc. Stiu ca nu exista astfel de oameni, dar in cazul in care ar exista, atunci dupa parerea ta, nevinovatii merita sa fie considerati vinovati, si lucrul asta este o uraciune inaintea lui Dumnezeu. (Proverbe 17:15)
Citat:
Exact, o făptură nouă are fapte noi, cum bine spui. Deci are FAPTE noi.
Exact pentru că trupul nostru devine templu al Duhului Sfînt, dacă facem faptele luminii, dacă facem păcate (și facem mereu), trebuie spovedanie, împărtășanie și apoi mai departe mergem înainte: credință, fapte și har.
|
.
Biblia spune ca sangele lui Hristos ne curateste de orice pacat pe care l-am facut in trecut, de orice pacat pe care il facem in prezent, si de orice pacat care il vom face in viitor.
Dar daca ai dreptate, atunci niciun ortodox nu poate zice "Eu stiu ca voi merge in cer". Oare vrea Dumnezeu sa ne tina in suspans, sa ne chinuiasca cu gandul ca mergem in cer, poate ca nu... ?
Ioan 10:26-29
"26 Dar voi nu credeți, pentru că, după cum v-am spus, nu sunteți din oile Mele.
27 Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, și ele vin după Mine.
28 Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri,
și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.
29 Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toți; și nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu."
1 Ioan 5:13 "V-am scris aceste lucruri
ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică."
^ un crestin poate sa stie cu siguranta ca este mantuit. Daca mantuirea mea este bazata pe mine insumi si pe faptele mele, atunci nu am nicio siguranta pentru mantuire, dar daca mantuirea mea este bazata pe Hristos, atunci pot fi 100% sigur unde voi ajunge.
Citat:
Era o afirmație retorică, pentru că nu contează dacă spui Isus sau Iisus, atîta vreme cît nu faci plecăciuni la Sfînta Fecioară Maria, conform Bibliei, și multe multe altele, conform Bibliei, toate, te duci în iad ! da da da, mergi în iad. Toți eretici merg în iad.
|
1. Nu era o afirmatie retorica. Ai spus in nenumarate randuri ca daca nu spui "Iisus" vei merge in iad!!!!!!!!! Ai amnezie????????
2. Biblia nu spune NICIUNDE ca una dintre conditile pentru a merge in cer este sa ii faci plecaciune Mariei. Din contra, Biblia spune de multe ori ca inchinarea la orice lucru inafara de Dumnezeu este un idol (orice poate sa fie un idol, chiar si o masina, chiar si un serviciu, orice lucru care este mai important pentru tine decat Dumnezeu; in cazul tau, cultul tau e mai important decat Dumnezeu), si cei care practica idolatria se indreapta spre iad.
Citat:
Am lămurit ce înseamnă great și big, și cum Biblia nu se supune regulilor gramaticale ci contextului. Mai mergi te rog și mai citește odată.
Dar poftim să zicem că ai dreptate. Este great things se traduce lucruri mari. Fă-i și tu lucruri mari ! Cum i-a făcut Domnul !
Fă-i plecăciuni și spune ce i-a spus îngerul ! Consideră că ești și tu înger, că doar nu ești mai presus de înger, nu?
Ești mai prejos, sau dacă vrei, fi ca îngerul. Și spune-i așa: PLECĂCIUNE ȚIE CĂREIA ȚI S-A FĂCUT MARE HAR, DOMNUL ESTE CU TINE, BINECUVÎNTATĂ EȘTI TU ÎNTRE FEMEI ! Și apoi fiindcă spune: "mă vor numi fericită toate neamurile", după ce ai spus cuvintele îngerului, spune: TE NUMESC FERICITĂ, TE NUMESC FERICITĂ, TE NUMESC FERICITĂ !
|
Biblia nu se supune gramaticii? Esti penibil! Biblia se bazeaza pe gramatica ca sa isi poate transmite mesajul, fara gramatica nu ar exista scrieri care sa poata fi intelese in acelasi fel de mai multi oameni. Ti-am mai zis ca esti penibil?
In mai toate versiunile engleze, acel cuvant "Plecaciune" este tradus cu cuvantul "Greetings", care inseamna "Buna, Salut, Bine te-am gasit, etc", uita-te si tu:
http://biblehub.com/luke/1-28.htm
Cuvantul "plecaciune" este un cuvant arhaic, si Cornilescu a ales acest cuvant prin jurul anului 1924, pe atunci plecaciune insemna o forma de salut, nimic mai mult. Cuvantul "gay" inseamna "fericit, bucuros" acum cateva zeci de ani, iar astazi are cu totul alt inteles. Cuvintele tind sa isi schimbe intelesul cu trecerea timpului, asa ca atunci cand iti bazezi TOATA doctrina despre Maria pe un cuvant (care pe deaspra apare doar Biblia protestanta, pe care tu o consideri eretica, dar totusi, o consideri corecta cand e vorba ca sa iti dovedesti doctrinele cultului tau; nu iti dai seama ca esti un mincinos?)
Citat:
Da? Perfect. Atunci citește pur și simplu și 2 Timotei 2, 4.
|
"Niciun ostaș nu se încurcă cu treburile vieții, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste."
Versetul asta? :))