Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
La luca capitolul 11, versetele 49-51 spune:
49. De aceea și înțelepciunea lui Dumnezeu a zis: "Voi trimite la ei prooroci și apostoli și dintre ei vor ucide și vor prigoni";
50. Ca să se ceară de la neamul acesta sângele tuturor proorocilor, care s-a vărsat de la facerea lumii,
51. De la sângele lui Abel până la sângele lui Zaharia, care a pierit între altar și templu. Adevărat vă spun: Se va cere de la neamul acesta.
Da, Zaharia este ultimul profet, conform Luca 11, 49-51. Dar atenție. În primul rînd, lămurim un termen. De la Abel la Zaharia, nu erau martiri. Tu ai spus că Isus spune că toțui sunt martiri. Greșit și ca exprimare creștinească, și e greșit și ca tălcuire Scripturistică. Martiri sunt cei ce mor în numele și pentru Hristos. Aceia, sunt prooroci. Martiti sunt martiri, prooroci sunt prooroci și Apostoli sunt Apostoli. Dar da, se poate spune, că murind, fiind uciși, prorooci, sunt martiri.
După Zaharia a venit Sfîntul Ioan Botezătorul. Care era deja în Hristos, deci era sfînt. Deci el este și prooroc, poate fi considerat prooroc, fiind pe drept prooroc, dar este și sfînt.
Deci Biblia Creștină(!) cea corectă, Septuraginta, afirmă pe bună dreptate, conform Luca 11, 49-51, că Zaharie e ultimul profet.
|
Nu am spus ca Isus a zis ca toti crestinii sunt martiri, ci am zis ca Isus a zis ca de la toti martiri din Vechiul Testament, nu Noul Testament, de la Abel pana la Zaharia, adica de la primul martir al lui Dumnezeu din Geneza, pana la ultimul martir al lui Dumnezeu din Cronici.
MINTI! Daca nu stii, mai bine TACI DIN GURA! :) Vorbesti numai minciuni:
Ultimul martir despre care se vorbeste in versiunea septuaginta este Urie in Ieremia 26:21.
Ultimul martir despre care se vorbeste in versiunea evreiasca folosita de Isus, este Zaharia in Cronici.
Din cele doua de mai sus rezulta ca Isus il considera pe Zaharia ca fiind ultimul martir din Vechiul Testament, in consecinta El folosea Biblia evreiasca, nu versiunea septuaginta, si Biblia evreiasca nu a continut niciodata niciuna dintre cartile apocrife. Sah-mat.
Alta dovada nu iti mai aduc, daca nu ai incredere in Isus, nu vei avea incredere in nimeni.
Citat:
Iisus (cu doi i), nu consideră vechiul testament corect ca fiind cel protestant de astazi, cel protestant de azi, a apărut în secolul 15, prin ereziile lui Martin Luther.
|
Esti prea greu de cap...
Singura diferenta intre Vechiul Testament al nostru fata de al vostru, este lipsa unor anumitor carti care nu apareau in Biblia folosita de Isus. Asta-i tot! Voi ati adaugat la Biblie, nu noi! Noi ne-am reintors la Vechiul Testament pe care il citea Isus, voi inca nu va-ti revenit din prostie. Si tot noio suntem sectari... oo, daca ai vedea adevarul...
E atat de greu de inteles? Spune-mi ca ai mai mult de 10 ani, ca altfel nu mai are rost sa incerc sa iti explic... dar de fapt, daca ai mai mult de 10 ani, iarasi nu mai are rost sa iti explic ca daca pana acuma nu ai vrut sa intelegi, nici de acum incolo nu o sa vrei.
Nu am spus ca Isus a zis ca toti crestinii sunt martiri, ci am zis ca Isus a zis ca de la toti martiri din Vechiul Testament, nu Noul Testament, de la Abel pana la Zaharia, adica de la primul martir al lui Dumnezeu din Geneza, pana la ultimul martir al lui Dumnezeu din Cronici.
Ieremia 26:21
Citat:
Nu-i nimic, lasă să fiu eu "penibil de nesimțit", și chiar anatema să fiu numit pentru că apăr și mărturisesc Adevărul, și cu ajutorul Domnului, strivesc ereziile de piatra cea din capul unghiului, care este Hristos, și alung sminteala de la frații și surorile, creștini !
Da, harul este un dar de la Dumnezeu, exprimat în Sfintele Icoane, prin aura ce înconjoară Capul Sfinților, pe Hristos, de la Hristos, în Hristos, pentru Hristos, spre Hristos, din Hristos.
Sunt de acord cu tine, atunci cînd te exprimi corect, creștinește, și nu eretic, ci în Adevăr, așa ca Sfîntul Simeon Noul Teolog. Să-i spui Sfîntului Simeon, să se roage pentru neputințele tale, și să te scoată Domnul din erezie. Așa să-i ceri. Și te va ajuta Sfîntul Simeon, să ieși din erezie, "că mult poate rugăciunea dreptului care se face", înaintea lui Dumnezeu, cum ți-am dovedit că spune Scriptura, în alt răspuns.
Da, vei avea 100% dreptate, cînd vei spune ce am spus și eu mai sus, ceea ce este creștinește și nu eretic.
Pînă atunci vei rămîne cum ai fost, și cum vrednic numești, așa tu ești, plin de mîndrie, și plin de toate fiicele și fii mîndriei, orgoliu, vanitate, încăpăținare...
|
Eram sigur! Nu am vazut niciun "Ai dreptate, am gresit" in frazele de mai sus. E atat de greu sa recunosti asta?
"Nu-i nimic, lasă să fiu eu "penibil de nesimțit", și chiar anatema să fiu numit pentru că apăr și mărturisesc Adevărul" -> :)))))) Omule bun, Sfîntul Simeon Noul Teolog a descris Harul complet diferit de modul in care tu l-ai descris!!! Ori tu ai dreptate, ori el; e imposibil sa zici ca voi doi sa zicesti doua lucruri diferite, si pe urma tu sa zici ca ambii aveti dreptate. Te-ai apucat de cursul ala de logica, ca ai cam avea nevoie.
Citat:
Dragul meu și în numele lui allah (care e demon) mor talibanii uciși de americani, și spun și ei că au murit pentru "holiness", adică pentru sfințenie, și hindușii sunt uciși la granițele cu India, în luptele cu musulmanii, și spun că sunt "godliness", adică dumnezei, pentru că la hinduși orice om ce moare ucis, devine un dumnezeu, alături de "dumnezeul-celor-ce-mor-uciși", unul din cei 33 de milioane de zei ai lor. La ei pămîntul uscat e un zeu, pămîntul care e nămol e alt zeu, și tot așa. Ei bine, la fel sunt și închinători la hristoși mincinoși, care sunt uciși de alți închinători la hristoși mincinoși, și nu, acolo, nu e vorba de "holiness" sau "godliness", ci de "hellness", adică de iad. Oamenii ce sunt închinători la hristoși mincinoși sunt amăgiți de hristoșii mincinoși, conform Matei 24, 24 și sunt rătăciți de hristoșii mincinoși, conform Marcu 13, 22 Și dacă sunt amăgiți și rătăciți, cum poate ceva necurat să intre la nunta Mirelui Ceresc ? În Împărăția Cerurilor ? Nu poate, conform Matei 22, 11-13. dacă nu ai ținută corespunzătoare, pentru nunta Mirelui Ceresc, degeaba te prezinți la nuntă, că vei fi legat de mîini și de picioare și aruncat în întunericul cel mai din-afară. Iar acea ținută corespunzătoare este dreapta credință, Una și doar Una care mîntuiește, și Una și doar Una care nu are erezie, numită și Ortodoxă. Nimeni nu se mîntuiește dacă nu e ortodox. Nimeni nu se mîntuiește dacă nu e în turma mică, adică în Ortodoxie. Nimeni nu se mîntuiește dacă nu este pe cărarea strîmtă și îngustă, pe care PUȚINI o află, adică Ortodocșii, în Ortodoxie. E un nume fonic, ortodoxie, dar doar aici, în Ortodoxie, mai există Creștinismul curat, fără erezie. Și doar aici este Mîntuirea. Doar aici mai este Hristos, doar aici mai sunt Sfintele Taine, doar aici mai este har și Duhul Sfînt. Amin.
|
Nu exista cuvantul "hellness" in limba engleza. Mai pune-te ci invata. Sufixiul "-ness" se adauga la finalul unui cuvant pentru a-l transforma intr-un substantiv, dar din moment ce "hell" este deja un substantiv, sufixul nu are ce cauta acolo. Asta doar asa, ca o introducere la raspunsul care urmeaza.
De unde stii ca acel baiat a fost inchinatorul unui Hristos mincinos? El a citit Evangheliile, l-a crezut pe Isus, si-a dovedit credinta prin fapte (a murit pentru numele lui Isus, mai degraba decat sa-l lepede) si a avut Harul lui Dumnezeu, care a fost manifestat prin faptul ca acel baiat a auzit despre Dumnezeu. Chiar si dupa teologia ta bolnava, acel baiat ar fi trebuit sa se califice pentru a merge in cer. Dar tu zici ca nu a mers? Pe ce te bazezi cand spui asta?
Turma mica???? Adica 80% din populatia Romaniei sunt turma cea mica, iar cei 5% care sunt protestanti sunt turma cea mare??? Nici remarca nu are puterea de a exprima cat de bolovan (vorba ta) esti.
|