View Single Post
Vechi 03.03.2014, 15:50:29
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
De ce a inviat cel din cartea Regilor? Pentru ca Dumnezeu a ales sa faca chestia aia? Nimic din lumea asta nu se intampla fara acordul lui Dumnezeu. Efeseni 1:11 "În El am fost făcuți și moștenitori, fiind rânduiți mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale" Vezi cate versete iti aduc eu?????????? Tu nu imi aduci niciun verset, ci tot repeti vino la noi, vino la noi, dar versete nu dai. Iacov 2 am explicat, si gata nu mai ai alte versete pe care sa-ti bazezi doctrina cultului tau.
Da, dar de ce doar atunci cînd s-a atins de Sfintele Moaște a înviat ? De ce nu a înviat și fără să se atingă de Sfintele Moaște?
Îți spun eu de ce, pentru că Dumnezeu chiar și după moartea sfîntului Său, îl prețuiește pe acel sfînt al Său, îl slăvește, prin neputrezirea Sfîntului său Trup, și neputrezirea Sfintelor sale Oseminte, arată oamenilor Cine a lucrat în acel sfînt al Său, la Cine s-a închinat acel sfînt și arată oamenilor, că nu prin oricine spune Doamne Doamne... (îți amintești versetul, cred) lucrează Dumnezeu, ci prin acela care spune Doamne, Doamne în credința nestricată în Dumnezeu Savaot, nu baal, în Hristos Iisus, Dumnezeu Adevărat și Fiul lui Dumnezeu, nu în hristoșii mincinoși, și în Duhul Sfînt, nu în duhurile întunericului care stăpînesc ereziile și păgînismul.
Și dacă nu e așa, cum îți vorbesc, atunci spune concret, de ce doar și exclusiv cînd s-a atins mortul de Sfintele Moaște ale lui Elisei, doar atunci a înviat mortul ? De ce nu a înviat înainte de a se atinge de Sfintele Moaște ale Sfîntului Prooroc Elisei ?

E ca și cum spui, uite cîte versete îți aduc eu și tu cu un singur verset biruiești erezia mea?
Da, Hristos (nu eu) cu un singur verset biruiește erezia în care crezi.
Pentru că nu versetele sunt de vină. Toate sunt adevărate. Este de vină interpretare lor. trunchierea, adică tăierea lor. Ereziile consideră unele versete mai importante și altele mai puțin importante. Și așa apare erezia. Toate sunt la fel de importante. Depinde cum te raportezi la ele. În Adevăr, sau în erezie.
Da, e de ajuns Iacov 2. Cine nu îndeplinește Iacov 2, nu se mîntuiește. cine nu are fapte, poate să aibe credința drepată (ortodoxă), că tot nu se mîntuiește. Dar îți mai dau și Filipeni 2, 12, și Matei 11, 12 și Luca 16, 16 (uite coplilaș, îți aduc și eu versete multe). Dar da, e de ajuns un singur verset, dacă nu împlinești, și schimbi Evanghelia, acel om este anatema, și nu se mîntuiește.
Așa că aceasta este învățătura creștină sănătoasă: mîntuirea se obține prin CREDINȚA, care lucrează FAPTE, în HARUL dat de Dumnezeu, Hristos Mîntuitorul.

Citat:
Nu inteleg la ce ideea de-a mea ai vrut sa raspunzi vorbind despre Apocalipsa 6:9, ca ma tot gandesc, dar nu imi dau seama. Sau e perioada aia a anului in care trebuie sa scriem versete care nu au nicio legatura cu subiectul discutat? :))
Sigur că da, dragul meu, ca să nu suferi, și nu îmi bat joc, dar nu vreau să suferi, ca să nu suferi îți amintesc, că Apocalipsa 6, 9 este temeiul Scripturistic, pentru care Biserica Creștină pune Sfinte Moaște ale Sfinților Martiri înăuntru Sfintei Mase a Sfîntului Altar, cînd se contruiește orice Sfîntă Biserica Creștină, fără erezie, Ortodoxă.
Ți-am mai explicat odată, acum e a doua oară.

Citat:
Ce spui de baiatul asta care a considerat ca mai bine moare decat sa se lepede de Hristos? A mers in cer sau in iad?
"Im talking about Christianity. 'I am so afraid but I cannot deny Jesus Christ. Please dont kill me, but I will not deny Him.' And he died in a pool of blood. And you talk about being a radical Christian because you wear a tee shirt, because you go to a conference. Im talking about holiness. Im talking about Godliness." (Paul Washer)
Dragul meu și în numele lui allah (care e demon) mor talibanii uciși de americani, și spun și ei că au murit pentru "holiness", adică pentru sfințenie, și hindușii sunt uciși la granițele cu India, în luptele cu musulmanii, și spun că sunt "godliness", adică dumnezei, pentru că la hinduși orice om ce moare ucis, devine un dumnezeu, alături de "dumnezeul-celor-ce-mor-uciși", unul din cei 33 de milioane de zei ai lor. La ei pămîntul uscat e un zeu, pămîntul care e nămol e alt zeu, și tot așa. Ei bine, la fel sunt și închinători la hristoși mincinoși, care sunt uciși de alți închinători la hristoși mincinoși, și nu, acolo, nu e vorba de "holiness" sau "godliness", ci de "hellness", adică de iad. Oamenii ce sunt închinători la hristoși mincinoși sunt amăgiți de hristoșii mincinoși, conform Matei 24, 24 și sunt rătăciți de hristoșii mincinoși, conform Marcu 13, 22 Și dacă sunt amăgiți și rătăciți, cum poate ceva necurat să intre la nunta Mirelui Ceresc ? În Împărăția Cerurilor ? Nu poate, conform Matei 22, 11-13. dacă nu ai ținută corespunzătoare, pentru nunta Mirelui Ceresc, degeaba te prezinți la nuntă, că vei fi legat de mîini și de picioare și aruncat în întunericul cel mai din-afară. Iar acea ținută corespunzătoare este dreapta credință, Una și doar Una care mîntuiește, și Una și doar Una care nu are erezie, numită și Ortodoxă. Nimeni nu se mîntuiește dacă nu e ortodox. Nimeni nu se mîntuiește dacă nu e în turma mică, adică în Ortodoxie. Nimeni nu se mîntuiește dacă nu este pe cărarea strîmtă și îngustă, pe care PUȚINI o află, adică Ortodocșii, în Ortodoxie. E un nume fonic, ortodoxie, dar doar aici, în Ortodoxie, mai există Creștinismul curat, fără erezie. Și doar aici este Mîntuirea. Doar aici mai este Hristos, doar aici mai sunt Sfintele Taine, doar aici mai este har și Duhul Sfînt. Amin.
Reply With Quote