Doamne ajută.
Citat:
În prealabil postat de DanielS
Singura greseala e faptul ca acele cuvinte au fost spuse de Isus unei BISERICI, nu pacatosilor. Ala nu e o chemare la mantuire adresata pacatosilor, ci o chemare la mantuire adresata unor crestini care nu sunt asa-si-asa, nici prea credinciosi, nici prea pacatosi.
|
Hristos Iisus cu doi i, ca să se deosebească de ceilalți 13 Isuși din Biblie.
Măi copile, fi atent:
Da, spuse unei Biserici. Bisericii nu zidurilor, ci oamenilor. Biserica e alcătuită din oameni, mădularele ei, deci păcătoșii. Hristos nu a venit pentru cei drepți, ci pentru cei păcătoși, nu pentru cei sănătoși, ci pentru cei bolnavi, spune Biblia, știi, nu ?
Deci DE CE SECTARII sau ERETICII SE NUMESC SFINȚI ? Dacă Hristos a venit pentru păcătoși și pentru bolnavi ? Răspunde te rog.
Deci nu mai fă parte din adunările ce slujesc unui hristos mincinos ! DEMONILOR PLINI DE MÎNDRIE ! Să te numești sfînt e mîndrie !
Citat:
In mare sunt de acord cu ceea ce ai scris despre Har, si e cam diferit de ceea ce ai zis inainte :)) Nu e nicio aura sau lumina sau mai stiu eu ce. Ceea ce zicea Sf. Simeon Noul Teolog e asemanator cu ceea ce am zis eu, in sensul ca am zis ca e un dar, in niciun caz o lumina care poate vazuta cu ochii.
|
Slavă Domnului că ești de acord cu învățătura CREȘTINEASCĂ, cea fără erezie.
Nu, eu nu am aură, ca sfinții pictați în Sfintele Icoane, care vor judeca lumea, conform Scripturii, dar acea aure trebuie să o dobîndim !
Curățirea, luminarea și îndumnezeirea.
Ereziile protestante nu au nevoie de așa ceva, pentru că nu se vor mîntui.
IEȘI DIN EREZIILE PROTESTANTE, CĂ NU TE VEI MÎNTUI ! ȚINE MINTE, NU TE VEI MÎNTUI.
Citat:
Satana cu S mare ca e un substantiv propriu. Eu incerc sa respect si gramatica limbii romane. 
|
În Biblie, în tot Noul Testament, sunt 35 de locuri unde apare scris despre satan diavolul și apare peste tot scris satana cu s mic, dar la erezii, nu mă mir să fie cu S mare, pentru că îl slujesc pe satana, domnul lor, al ereziilor, pentru că ereziile respectă gramatica dar pierd mîntuirea.
Citat:
Ce frumoase si adevarate sunt cuvintele din Matei 7, 21-23; Acel pasaj vorbeste despre oameni care se credeau mantuiti prin faptele lor, dar Isus le-a zis ca El nu i-a cunoscut niciodata, chiar daca au facut acele fapte. Alta dovada ca faptele nu mantuiesc pe nimeni.
|
Copilaș, ereziile protestante nu sunt primele pe care le-a biruit Biserica, în fiecare secol creștin, din secolul 1, 2, 5, 12, 17, 21, au existat cel puțin un curent eretic.
Începînd din Biblie, primul eretic, Simon Magul, care vroia să cumpere harul. Ca și penticostalii, care cred ei că au har, s-a coborît "duhul", le-a dat grăirea în limbi, cînd spune că "darul limbilor va înceta" (I Corinteni 13, 8) și alte daruri le-a mai dat "duhul", dar duhul demonilor.
Revin la subiect, Biserica s-a luptat cu multe erezii, arianismul, nestorianismul, pnevmatomahii, monofiziții, origenismul, iconoclasmul, papistașii, și în Hristos Iisus, le-a biruit pe toate, doar că unii eretici biruiți, nu au vrut să audă Adevărul și au continuat ereziile. Ei bine pentru aceia, ereticii care au continuat ereziile, deși Biserica le-a arătat Adevărul, este Matei 7, 21-23, așa au spus Sfinții Părinți, în secolele 1-8, care deși s-au rugat la Dumnezeu și au zis "Doamne Doamne", tot au lucrat fărădelegea (erezia), și nu au urmat lui Hristos, ci hristoșilor mincinoși, care spune că vor veni. Păi au venit, ca să piardă și pe cei aleși (creștinii), în ereziile hristoșilor mincinoși.
SĂ VI ACASĂ DRAGUL MEU ! ÎN CREȘTINISM, NU ÎN EREZII.
Citat:
|
Copilaș, tu ai văzut cum arată oasele unui cadavru obișnuit și oasele neputrezite ale unui sfînt ? Ce culoare, ce miros, ce densitate, unele față de altele ? Nu ai văzut. Pentru că nu ești creștin. Martirii Bisericii Creștine, ce erau uciși pentru Hristos, aproape toți au fost cinstiți de Hristos prin neputrezirea trupului și a oaselor lor sfinte. Eretici, n-au de unde să știe așa ceva. Protestanții nu existau în secolele alea, au venit abea în secolul 15, cu Luther, care s-a apucat și a scos cărți din Biblie, și i-a scos și Dumnezeu lui, partea din Rai, și tuturor celor îi urmează.
Deci Sfintele Moaște, ale Sfinților, sunt de două tipuri, care Dumnezeu permite să se despară, anume capul, degetele, acelea sunt de obicei Sfintele Moaște care au oase neputrezite, apoi Sfinte Moaște întregi, care Dumnezeu nu a permis să se despartă, care au și trupul neputrezit, nu numai oasele neputrezite. Acelea de obicei, sunt în Sfinte Racle mari, în Sfinte Biserici sau Sfinte Mănăstiri mari, pentru a arăta cinstea locului, unde Hristos alege să fie slăvit.
Și să închid gura șarpelui eretic căruia te închini, șă-l biruiesc în Hristos, spune-mi te rog de ce a înviat trupul unui mort, cînd a fost pus peste Sfintele Moaște ale Proorocului Elisei ? (4 Regi 13, 21)
Și mai este: la Apocalipsa 6, 9: "a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o."
Uite Sfinții Martiri. Sub jertfelnic, așa cum face Biserica lui Hristos, pune părți din Sfintele Moște ale Sfinților Martiri sub jertfelnic, în Sfîntul Altar, la temelia Sfintei Mese, adică jertfelnicul, unde se jertfește Hristos.
Și altele, dar doar acestea le scriu acum.
Deci răspunde-mi de ce învie morții cînd se ating de Sfintele Moaște, cum vedem la Proorocul Elisei ?
Bucurii.