Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Toata tevatura de mai-sus e un ghiveci de idei, nu exista un anumit subiect concret care sa se discute cel putin 3 pagini.
|
Daca ai fi citit cu atentie ai fi realizat ca subiectul mentionat aproape in fiecare post este calea catre mantuire, care este DOAR prin credinta in Cel care se numeste Mantuitorul lumii pe buna dreptate. De ce ar fi spus Ioan Botezatorul "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii" ??? Daca noi ne putem mantui prin fapte, atunci Isus nu este cel care ne ridica pacatul, si atunci Ioan Botezatorul a mintit.
Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Nu destul ! Ai înțeles nimic, din învățătura creștină (doar ortodocșii mai sunt creștini).
Înțelegere nu înseamnă doar citire, ci supunere.
Din secolul I pînă azi, a fost aceași învățătură ! Corectă ! A Ortodoxiei ! Dreaptă. Fără erezie.
Vino acasă.
|
Citat:
Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine." Apocalipsa 3,20)
|
Singura greseala e faptul ca acele cuvinte au fost spuse de Isus unei BISERICI, nu pacatosilor. Ala nu e o chemare la mantuire adresata pacatosilor, ci o chemare la mantuire adresata unor crestini care nu sunt asa-si-asa, nici prea credinciosi, nici prea pacatosi.
In mare sunt de acord cu ceea ce ai scris despre Har, si e cam diferit de ceea ce ai zis inainte :)) Nu e nicio aura sau lumina sau mai stiu eu ce. Ceea ce zicea Sf. Simeon Noul Teolog e asemanator cu ceea ce am zis eu, in sensul ca am zis ca e un dar, in niciun caz o lumina care poate vazuta cu ochii.
Si in plus, Dumnezeu nu ne indeamna sa ne pocaim de pacate, ci ne PORUNCESTE! (Fapte 17:30 "Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;")
Citat:
satana cu s mic și Iisus cu doi i. VINO ACASĂ.
|
Satana cu S mare ca e un substantiv propriu. Eu incerc sa respect si gramatica limbii romane.
Citat:
Da, așa e, biblic: "Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși." - Matei 24, 24.
Dar ia uite ce le va spune Hristos !
Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." - Matei 7, 21-23. Vai de ereticii cărora li se vor spune aceste cuvinte...VINO ACASĂ !
|
Ce frumoase si adevarate sunt cuvintele din Matei 7, 21-23; Acel pasaj vorbeste despre oameni care se credeau mantuiti prin faptele lor, dar Isus le-a zis ca El nu i-a cunoscut niciodata, chiar daca au facut acele fapte. Alta dovada ca faptele nu mantuiesc pe nimeni.
Citat:
Nu, Sfintele Moaște sunt neputrezite.
Nu are legătură Marcu 8, 12, cu Sfînta Aghiasmă și Sfintele Moaște. Nicio legătură. VINO ACASĂ.
|
1. Deci moastele sunt neputrezite? Ia da un click aici:
http://fs69.trilulilu.ro/imgs/Dosite...e4673cd4fc.jpg
2. Nu era vorba despre aia, ci despre X-ulescu care a zis ca minunile sunt semne ca ortodoxia este religia adevarata. La aia se referea.