Citat:
În prealabil postat de DanielS
Omule, sfintii sunt toti crestinii. Pilda cu saracul Lazar si bogatul nemilostiv arata ca intre cei din iad si cei din cer nu exista nicio legatura, si nimeni nu poate trece dintr-o parte in alta. Cum poti sa ignori ce scrie acolo? Tu nu iti dai seama ca ortodoxia are destule doctrine false?
"că mult poate rugăciunea dreptului care se face". (Iacov 5, 16) -> RUGACIUNEA NU POATE NICIODATA SA INDEPLINEASCA LUCRURILE CONTRARE VOII LUI DUMNEZEU.
|
EREZIE, SUFLETE !
Despre săracul Lazăr și bogatul nemilostiv, e pilda, care arată răsplătirea bogatului pe pămînt și răsplătirea săracilor în Ceruri.
Pentru bogatul nemilostiv nu s-a rugat nimeni.
Dacă se ruga cineva se ridica din iad, dar asta numai Biserica poate face.
Ai cartea Macabeilor, dar despre Macabei iar am vorbit mai înainte, cum a scos Luther cîteva cărți din Biblie, cînd ele existau decînd lumea creștină.
Și Dumnezeu i-a scos partea din Ceruri.
DAR, PE LÎNGĂ PUTEREA DIN MACABEI AVEM PUTEREA ȘI LA MATEI ! DATĂ NOUĂ, BISERICII, DE LA HRISTOS !
"Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer."
Matei 18, 18.
BISERICA ARE PUTEREA DATĂ DE HRISTOS SĂ DEZLEGE PĂCATE ȘI SĂ TRIMITĂ PE OM DIN IAD, ÎN RAI !
Să-ți intre bine în cap !
ȘI TOT PUTERE DE LA MATEI ARE, DE LA HRISTOS:
"Și toate câte veți cere, rugându-vă cu credință, veți primi." Matei 21, 22.
BISERICA MAI ARE PUTEREA DE LA IOAN, DE LA HRISTOS:
"Dar și acum știu că oricâte vei cere de la Dumnezeu, Dumnezeu îți va da." Ioan 11, 22.
Deci Biserica cere oricîte ! De la Dumnezeu. Și Biserica Creștină primește.
BISERICA CREȘTINĂ ESTE ORTODOXIA ! SINGURUL ! ADEVĂR ! CREȘTIN ! CARE EXISTĂ PE PĂMÎNT ! ALTCEVA E EREZIE !
Ortodoxia nu a avut, nu are și nu va avea doctrine false ! În vecii vecilor. Amin.
BISERICA RIDICĂ DIN IAD ! OAMENII ! CREȘTINII ! BIBLIC VORBESC !
NU ȘTIM CINE A AJUNS ÎN IAD, DE ACEEA EXISTĂ RUGĂCIUNILE PENTRU FIECARE OM ADORMIT ÎN DOMNUL !
MINUNAT E ADEVĂRUL !
SĂ-ȚI FIE CLAR !
Citat:
Asta e cea mai eronata interpretarea de-a ta dintre toate pe care le-am auzit pana acum. E complet pe langa.
Maria a spus ceva de genu' "Ce onoare ca dintre toate femeile din ziua de astazi din Israel, Dumnezeu m-a considerat pe mine ca fiind vrednica de a-L aduce pe lume pe Mantuitorul lumii". Asta e interpretarea corecta. Ceea ce faci tu e o idolatrie, te inchini unui oricare alt lucru in afara de Dumnezeu.
|
Am clarificat mai sus.
Mai citește și II Petru 3, 16.
Citat:
Tot repeti aceasi eroare in continuu. Unde scrie chestia asta? marire =/= inchinare. Arata-mi vreo dovada gramatica sau de orice alta natura pentru asta. Toate celelalte versiuni folosesc ideea de "great things". Pe o interpretare atat de ciudata iti bazezi doctrina ca trebuie sa ne inchinam Mariei. Doar pe atat?
|
Am clarificat mai sus.
Citat:
Nu e o mandrie sa spui ca esti sfant, pentru ca sfant = crestin. Tot la fel cum nu e o mandrie sa zici ca sunt crestin, atat timp cat zici asta privind spre Dumnezeu, si nu spre tine.
|
Creștinii primelor secole creștine da, erau sfinți. Dar cred că știi cum spune Pavel să fie creștinii, cum să fie, cum să se poarte, cum să vorbească, tot. Se mai poartă creștinii azi așa ? Nu. Și chiar dacă se poartă, EXACT cum spune acolo Sfîntul Apostol Pavel, tot nu sunt vrednici să se numească sfinți, ca se ne smerim, nu să ne mîndrim. Dar dacă nu se poartă EXACT ca acolo, vezi că tot Biblia spune, încălcarea unei singure porunci, și s-a încălcat toată legea.
Deci repet, creștinii se smeresc, nu se mîndresc cu absolut nimic. Ci se smeresc pe sine prin tot ce fac, ce spun, cum se poartă, tot.
Dacă spui: "eu sunt sfînt" ! Ai căzut în mîndrie.
Citat:
Nu e adevarat. Cuvantul lui e foarte clar in 1 Corinteni 5:17 si Efeseni 2:8 si Ioan 3:16. Tu iti selectezi partile din Biblie care iti convin, ignorand pe celelalte. Deci, nu, tu nu te increzi in Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ai fi sincer cu tine, ai recunoaste-o.
|
Capitolul 5, la I Corinteni nu are 17 versete, ci doar 13.
Da, nu am contrazis Efeseni 2, 8. Mîntuirea este dar de la Dumnezeu, venită prin credință, fapte și har.
Da, Ioan 3, 16. Dar și musulmanii cred în Iisus. Îl consideră profet. Nu vor pieri nici ei, ci vor avea viață veșnică, așa-i? Conform Ioan 3, 16 ? Nu-i adevărat, vor pieri. Pentru că nu au botezul creștin și nu au Trupul și SÎngele Domnului, și nu recunosc pe Hristos, ca Fiul al lui Dumnezeu și Însuși Dumnezeu.
"Nu oricine îmi va zice Doamne Doamne"... știi deja. Ereticii, musulmanii, păgînii, nu pot intra în Ceruri și nu vor intra. Nu se vor mîntui.
Citat:
Asa e, totul, mai putin:
- rugaciunea la sfinti
- inchinarea la Maria
- ideea ca mantuirea e prin fapte, cand de fapt Biblia spune contrariul
- rugaciunea pentru morti, despre care Biblia spune ca odata ce mori, destinul ti-este scris
- si cate si mai cate altele
|
Am clarificat toate liniile mai sus.
Citat:
Nu am nevoie de nimic de la ea. Am nevoie de totul de la Dumnezeu, si DOAR de la El.
|
Nu ai nevoie de nimic de la ea. Dar fericește-o, cum spune că o vor ferici toate neamurile, fă-i închinăciune, plecăciune, cum spune Biblia că i-a oferit Arhanghelul, și dă-i mărire ! CUM I-A DAT CEL PUTERNIC. DUMNEZEU CEL PUTERNIC !
Altfel mergi în iad, că ești în erezie.
Citat:
Draga frate, ai uitat cumva de versetul asta din Coloseni 4:17 "Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl." Versetul asta ne spune sa facem totul in numele lui Isus, nu in numele Mariei.
|
Da ! Fă în numele lui Iisus, (Iisus cu doi i, nu Isus) nu fă în numele Sfintei Fecioare Maria (nu Maria).
DAR ATENȚIE !
Fericește pe Sfinta Fecioară Maria, cum spune că o vor ferici toate neamurile.
Fă-i închinăciune sau plecăciune, cum i-a făcut Arhanghelul.
Fă-i mărire ! Cum i-a făcut CEL PUTERNIC ! DUMNEZEU CEL PUTERNIC ! SFÎNTA TREIME !
Așa fă și tu !
TOT ! REPET, TOT ! CE ESTE ÎN BISERICA CREȘTINĂ (ORTODOXĂ) ESTE BIBLIC, ESTE ADEVĂRUL !
ESTE BISERICA LUI HRISTOS ! CEA UNA ! ÎN CARE NU EXISTĂ EREZIE !
Ține minte și VINO ACASĂ !
Bucurii.