Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Doamne ajută !
Ohooo ! Unde mă trimiți, frățior iubit ! Dar ce-am făcut eu bun să fiu vrednic de Taina cea mare a Preoției ? Sunt vrednic de iad, nu de preoție ! Vai de mîndria mea, vai de zilele mele ! Doamne miluiește, nu sunt preot, frățior, sunt un muritor de rînd, dar și asta e ceva bun, sunt o beșică de puroi, puturoasă, plină de duhoare și patimi, ce Hristos o va strivi acuș acuș.
Dacă și eu ajung preot, e vai de mine și de păstoriții lui Hristos prin mine. Vai mie !
Că mă uit în urma mea și nimic bun nu văd, dacă iasă ceva bun, Domnul a făcut, nu eu ! Că eu pururea am haina sufletului meu murdară, și nepregătită de nunta Mirelui Ceresc.
În iad e locul meu ! Acolo ! Dar nădăjduiesc... Și la preoție și la Rai. Mila Domnului ! Doamne ai milă de noi !
Doamne miluiește.
|
Si atunci daca nu esti preot de ce iti arogi atitudine de preot? Pentru ca atunci cand spui despre cineva ca trebuie sa se smereasca, sa se roage mai mult - ca nu-i destul -, atunci cand acuzi PE FRATII TAI IN CREDINTA ca sunt cuprinsi de draci te faci pe tine asemenea cel putin unui preot vazator cu duhul.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|