Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
Daca conditia umanitatii este aceasta, cum zici tu, sangele lui Iisus NU NE POATE MANTUI.
|
Conform ortodoxiei, asa este. Conform Bibliei, doar prin sacrificiul lui Isus, prin sangele Lui putem fi mantuiti:
1 Ioan 1:7 "Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumină, avem părtășie unii cu alții; și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat."
Evrei 9:14 "Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăța cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui Viu!"
Evrei 9:22 "Și, după Lege, aproape totul este curățat cu sânge; și fără vărsare de sânge nu este iertare."
Apocalipsa 12:11 "Ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturisirii lor, și nu și-au iubit viața chiar până la moarte."
Fapte 20:28 "Luați seama, dar, la voi înșivă și la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi, ca să păstoriți Biserica Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său."
Apocalipsa 1:5 "și din partea lui Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morți, Domnul împăraților pământului! A Lui, care ne iubește, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său"
Romani 5:9 "Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu."
Apocalipsa 7:13-14 "Și unul din bătrâni a luat cuvântul și mi-a zis: „Aceștia, care sunt îmbrăcați în haine albe, cine sunt oare? Și de unde au venit?”
„Doamne”, i-am răspuns eu, „tu știi.” Și el mi-a zis: „Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului."
Ajung, sau mai vrei versete?
Citat:
Pai, stai un pic, daca proclami criminalitatea omenirii in acelasi timp, atunci viata de dupa mantuire devine control mental, asemenea unei papusi.
|
Nu chiar. Crezi in predestinare? Trebuie sa te intreb asta ca sa stiu in ce directie sa duc argumentul.
Citat:
De fapt, am citit din lucrarile lui Augustin. Am gasit editia completa a lucrarilor sale la biblioteca, in engleza, din seria aceasta( http://en.wikipedia.org/wiki/Great_B..._Western_World).
In "Confesiuni", vorbeste despre viata sa. Printre altele spune cum la un moment dat s-a alaturat sectei gonstice a manicheistilor. I-a abandonat mai tarziu pentru ca a considerat ca doctrinele lor sunt false dpdv logic(are o reflectie logica destul de interesanta in care arata de ce raul nu poate fii o substanta, de exemplu), si a ales Biserica pentru ca si-a dat seama ca e singura Credinta Adevarata, deoarece doctrinele erau adevarate.
Deci retine, a ales sa faca parte din Biserica, ca institutie, nu ca un credincios freelancer care si-a dat seama ca "denominatiunea asta merge".
|
... Si totusi, credea in mantuirea prin credinta, "fara fapte ca sa nu se laude nimeni".
Citat:
La ceilalti pe care ii dai ca exemplu nu am citit, dar banuiesc ca e la fel, citate scoase din context.
|
Ce argument tare... "banuiesc".
Citat:
Imi place cum ma ignora. Ma asteptam la un adversar mai inteligent care sa imi dea niste raspunsuri la niste intrebari care le-am pus referitoare la implicatiile starii cazute a omenirii dupa Lege, si istoria Bibliei.
Dar na, e complicat sa discuti la esenta lucrurilor si fineturi filosofice. Mai bine ne facem ca nu vedem, ne gasim 2 parteneri in Daniel_Ortodox cel sentimentalo-dramatic, si Catalin "Scalpatorul de eretici si ultimul bastion al proslavniciei", facem precum berbecii si ne dam cap in cap pe un subiect cu 2 idei simpliste, pana poate cedeaza unul(dar din moment ce suntem oameni si ne aflam pe Internet, nu o sa intample niciodata. Pai ce, sa avem noi discutii care sa nu fie doar o citare copy-paste a ce putem gasi pe wikipedia( http://en.wikipedia.org/wiki/Penal_substitution) de ambele parti, pe un forum public? Sa fim seriosi.).
|
Stii, oamenii au vieti reale, in afara calculatorului. Eu nu imi pierd timpul raspunzand unor ere... adica unor oameni pe forumuri. Crede-ma, am lucruri mult mai bune de facut. Postez cand am timp si chef. Topicul de pe forumul asta nu e scopul vietii mele.