View Single Post
Vechi 28.02.2014, 16:41:48
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Daca conditia umanitatii este aceasta, cum zici tu, sangele lui Iisus NU NE POATE MANTUI.
Conform ortodoxiei, asa este. Conform Bibliei, doar prin sacrificiul lui Isus, prin sangele Lui putem fi mantuiti:

1 Ioan 1:7 "Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumină, avem părtășie unii cu alții; și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat."
Evrei 9:14 "Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăța cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui Viu!"
Evrei 9:22 "Și, după Lege, aproape totul este curățat cu sânge; și fără vărsare de sânge nu este iertare."
Apocalipsa 12:11 "Ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturisirii lor, și nu și-au iubit viața chiar până la moarte."
Fapte 20:28 "Luați seama, dar, la voi înșivă și la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi, ca să păstoriți Biserica Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său."
Apocalipsa 1:5 "și din partea lui Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morți, Domnul împăraților pământului! A Lui, care ne iubește, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său"
Romani 5:9 "Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu."
Apocalipsa 7:13-14 "Și unul din bătrâni a luat cuvântul și mi-a zis: „Aceștia, care sunt îmbrăcați în haine albe, cine sunt oare? Și de unde au venit?”
„Doamne”, i-am răspuns eu, „tu știi.” Și el mi-a zis: „Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului."

Ajung, sau mai vrei versete?

Citat:
Pai, stai un pic, daca proclami criminalitatea omenirii in acelasi timp, atunci viata de dupa mantuire devine control mental, asemenea unei papusi.
Nu chiar. Crezi in predestinare? Trebuie sa te intreb asta ca sa stiu in ce directie sa duc argumentul.

Citat:
De fapt, am citit din lucrarile lui Augustin. Am gasit editia completa a lucrarilor sale la biblioteca, in engleza, din seria aceasta(http://en.wikipedia.org/wiki/Great_B..._Western_World).
In "Confesiuni", vorbeste despre viata sa. Printre altele spune cum la un moment dat s-a alaturat sectei gonstice a manicheistilor. I-a abandonat mai tarziu pentru ca a considerat ca doctrinele lor sunt false dpdv logic(are o reflectie logica destul de interesanta in care arata de ce raul nu poate fii o substanta, de exemplu), si a ales Biserica pentru ca si-a dat seama ca e singura Credinta Adevarata, deoarece doctrinele erau adevarate.
Deci retine, a ales sa faca parte din Biserica, ca institutie, nu ca un credincios freelancer care si-a dat seama ca "denominatiunea asta merge".
... Si totusi, credea in mantuirea prin credinta, "fara fapte ca sa nu se laude nimeni".

Citat:
La ceilalti pe care ii dai ca exemplu nu am citit, dar banuiesc ca e la fel, citate scoase din context.
Ce argument tare... "banuiesc".

Citat:
Imi place cum ma ignora. Ma asteptam la un adversar mai inteligent care sa imi dea niste raspunsuri la niste intrebari care le-am pus referitoare la implicatiile starii cazute a omenirii dupa Lege, si istoria Bibliei.
Dar na, e complicat sa discuti la esenta lucrurilor si fineturi filosofice. Mai bine ne facem ca nu vedem, ne gasim 2 parteneri in Daniel_Ortodox cel sentimentalo-dramatic, si Catalin "Scalpatorul de eretici si ultimul bastion al proslavniciei", facem precum berbecii si ne dam cap in cap pe un subiect cu 2 idei simpliste, pana poate cedeaza unul(dar din moment ce suntem oameni si ne aflam pe Internet, nu o sa intample niciodata. Pai ce, sa avem noi discutii care sa nu fie doar o citare copy-paste a ce putem gasi pe wikipedia(http://en.wikipedia.org/wiki/Penal_substitution) de ambele parti, pe un forum public? Sa fim seriosi.).
Stii, oamenii au vieti reale, in afara calculatorului. Eu nu imi pierd timpul raspunzand unor ere... adica unor oameni pe forumuri. Crede-ma, am lucruri mult mai bune de facut. Postez cand am timp si chef. Topicul de pe forumul asta nu e scopul vietii mele.
Reply With Quote