View Single Post
Vechi 28.02.2014, 16:18:11
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Dumnezeu, în Biblie spune să ne rugăm unii pentru alții. Creștinii, față de eretici, se roagă ca Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiți, pentru ce au făcut. BIBLIC, normal ! "Deci, rogu-te, mai întâi de toate, să faci cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii" (I Tim. 2, 1) Sfântul Apostol Iacov: Mărturisiți-vă unul altuia păcatele și vă rugați unii pentru alții, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea dreptului care se face (Iacov 5, 16). Sfântul Apostol Pavel cere să se facă rugăciune și pentru el (Efeseni 6, 19). Dar dacă rugăciunile noastre folosesc celor vii, care pricină ar fi să nu le folosească și celor morți, odată ce ei trăiesc cu sufletele lor și de vreme ce Același Dumnezeu le ascultă și pe unele și pe altele? Precum ți-am dovedit la Apoc. 5, 8 și Apoc. 8, 3-4.
Toate citatele pe care le-ai scris vorbesc despre rugaciunile pentru toti oamenii vii. Dar e evident ca se refera la cei vii. Nu o sa gasesti vreun verset care spune sa ne rugam pentru cei morti. De ce? Pentru simplul fapt ca odata ce mori, destinul iti este scris pentru totdeauna, si nimic nu poate schimba nimic. Dumnezeu poate sa faca orice, dar Dumnezeu nu va face lucrurile pe care A ZIS CA NU LE VA FACE. Daca Dumnezeu spune ca Satana va merge in iad, oricat te-ai ruga si ai postii tu, Satana tot in iad va merge. Deci rugaciunile nu pot obtine lucrurile care nu sunt dupa VOIA Lui Dumnezeu. Deci a spune ca Dumnezeu va ierta pe cei din iad, datorita faptului ca poate sa o faca, este un argument prostesc.

Citat:
Și nu numai atît ! Dar sufletele oamenilor, Dumnezeu le scoate și din iad ! Ține minte ! Acesta este Adevărul !
Dumnezeu poate să scoată sufletele din iad, iar nu omul, Dumnezeu pentru rugăciunile Bisericii !

În Cartea a II-a a Macabeilor (12, 4245) se arată că s-a adus jertfă pentru ostașii cei morți și apoi se zice: Drept aceea, sfânt și cuvios gând a fost că au făcut curățire pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat (12, 46). Iar Sfântul Prooroc Baruh spune: Doamne, Atotțiitorule, Dumnezeul lui Israel, auzi rugăciunea celor ce au murit ai lui Israel Nu-Ți aduce aminte de nedreptățile părinților noștri (3, 45) și la I Regi 2, 6; Psalmi 48, 16; Matei 12, 32; Romani 14, 9; I Corinteni 15, 19; I Timotei 2, 6; Evrei 11, 19; I Ioan 2, 2; Apoc. 1, 18).
Puterea și iertarea lui Dumnezeu Care împlinește -orice- vom cere de la El (Marcu 11, 24; Ioan 14, 13) sunt fără margini, iar bunătatea Lui e atât de mare, că numai El poate schimba osânda veșnică a omului. Așadar Biserica se roagă numai lui Dumnezeu, ca El să scoată din iad pe cei osândiți, și nădăjduiește tare la mila Lui și la atotputernicia Lui.
Raspunsul de la citatul de mai sus e valabil si aici.
Cartile alea nu sunt Cuvintele lui Dumnezeu, asa ca valoreaza 0 puncte.

Citat:
E clar ? Orice nelămurire mai ai, îndrăznește ! Te voi îndruma ! Că te vreau acasă ! Mi-e dor de tine !
Si eu te vreau acasa. Nu in protestantism, ci in credinta adevarata care spune ca mantuirea este a lui Dumnezeu, si nu se poate cumpara prin faptele noastre.

Citat:
Corect ! În sfîrșit un lucru adevărat spui ! Vezi ? Cu mila Domnului, vi încet încet acasă.
Mă bucur mult pentru tine.
Trebuie pe lîngă credință și fapte, și har. Slavă Domnului că începi să înțelegi !
Nimeni nu e mîntuit pînă nu ajunge la Judecată. Că uite spune:
"cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră".
Slavă Domnului că începi să înțelegi. Și mărire Preacuratei Maicii Sale.
Lucrul acela l-am spus incat de la inceput, numai ca tu ai fost prea ocupat sa ma alinti cu cuvinte ca si "pagan", "sectar", "demon" si alte cuvinte pline de dragoste. Credinta despre care am vorbit este aceasi credinta despre care vorbea Iacov 2, cand spunea ca credinta fata fapte este moarta. Dar credinta adevarata este singura conditie pentru mantuire, pentru ca o credinta adevarata va produce fapte.

Daca Iacov a zis ca mantuirea se obtine prin fapte, atunci de ce a scris si chestia asta in Iacov 2:23 ? "Avraam a crezut pe Dumnezeu si acest lucru i-a fost socotit ca neprihanire"

Ce merit a avut Maria pentru ceea ce am zis eu adineauri?

Citat:
Nu dragul meu, am vorbit deja despre asta, Sfîntul Apostol Pavel, spune una, iar Sfîntul Apostol Iacov, spune alta, și ei nu se contrazic, ci sunt în armonie ! Se completează. Căci asta e mîntuirea, subiectivă și obiectivă în același timp. Adică fapte și credință, în același timp. Prin har, de la Hristos Iisus, Domnul nostru. Al meu și al tău, cînd vei fi ortodox.
Prin fapte si credinta in acelasi timp?? Pavel nu era de acord cu tine:

Efeseni 2:8 "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni."

---------------

Pe ce verset te bazezi cand spui ca pacatosi care merg in iad, vor putea fi scosi de acolo si dusi in cer de catre Dumnezeu?
Reply With Quote