View Single Post
Vechi 05.01.2008, 15:29:58
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Sfantul Ignatie : "Dacă sfinții îi mustrau pe păcătoși și pe necredincioși, o făceau din porunca lui Dumnezeu, fiind datori să facă aceasta potrivit insuflării Sfântului Duh, nu insuflării propriilor patimi și a demonilor»"

Cei care sustin ca Sindoul este ecumenic, eretic si mason si care fac (inca) parte din BOR de la cine au aceste idei, preotii care le sunt duhovnici cu ce structuri paralele BOR cocheteaza ? De ce se evita un raspuns simplu la intrebarea care este acel ierarh de care asculta spre ex pr Gheorghe. De ce este nevoie de alte structuri , de alti ierarhi ( oare nu din dorinta unor "lideri" cu visuri de marire?) Ierarhii nostri sunt masoni si ecumnesti dar astialalti cum sunt? - fosti agenti KGB? A fi ortodox presupune o relatie duhovniceasca ( cu duhovnicul etc) dar si una administrativa (faci parte dintr-o Biserica, cu anumite reguli, ierarhi etc).Parintele care te indruma face parte dintr-o structura bisericeasca, este sub ascultarea unui ierarh.

In spatele acestei atitudini contestatare si schismatice cred se afla o miscare de manipulare sprijinita financiar de grupari din SUA Ce este duhovnicesc in atitudinea anti-sinod, in acuzatiile fundamentate de ochii lumii pe cuvintele unr Sfinti Parinti. Oare sectele nu tot astfel manipuleaza si atrag, folosindu-se de cuvintele Mantuitorului? Pentru cei nestiutori si de buna credinta vii la usa lor le zici ca Patriarhul este ecumenic arati ca Sfintii Parinti sunt impotriva rugaciunilor in comun, bagi niste poze doveditoare si ai mai racolat un omulet nu?

Sunt folosite afirmatiile antiecumensite ale mai multor duhovnici mari ca Parintele Arsenie, Parintele Teofil sau preoti cu greutate ca Pr Staniloae. Bun, nici eu nu sunt fan ecumenism. Dar sa gandim un pic care din acesti duhovnici preoti sunt impotriva Sinodului, impotriva Patrarhului, care dintre ei au plecat din BOR, care a militat pentru schisma? Care din acesti parinti a zis "eu nu il recunosc pe Preaf Daniel ca Patriarh,el nu este al meu" Oare chiar suntem atat de usor de manipulat??

De ce nu raspunde marius daniel clar la intrebari si raspunde cu " eu ascult de ierahii care asculta de Hristos" Care sunt concret acestia?

Se folosesc de spusele duhovnicilor nostri pentru a-si fundamenta propriile interese. Cine sunt liderii acesor miscari, cei care le sustin si fac parte din ele. Sunt oameni de valoare, oameni induhovniciti sau niste obscuri ? Caci dupa calitatea liderilor ne dam seama de calitatea miscarii. Ce fel de oameni sunt ierahii acestia care asculta de Hristos?

Pr Staniloaie a participat la dialoguri cu reprezentanti ai altor confesiuni.In scrierile sale sunt multe referiri la teologi occidentali. A dialoga cu celelalte confesiuni, a transmite invatatura ortodoxa, a o face cuoscuta in contextul in care facem parte din UE este in fond o necesitate. Sa stie si altii cine suntem, care ne este identitatea

Ce ne impartasesc profund cei care impart ortodocsii in noi si voi in afara revendicarilor si acuzatiilor?Ce spun Sfintii Parinti despre schisma?

Reply With Quote