View Single Post
Vechi 27.02.2014, 21:46:00
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
NO COMENT. "... dar mai stiu ca tu nu stiai..."
Cine are ochi pentru citit sigur a inteles ce fel de om e!

Omul are darul ticluirii cuvintelor, dar cuvintele i-o cam iau inainte.

P.S. Iluminarea este a 2-a treapta, abia a 3-a este indumnezeirea. Ai citit ceva din filocalii?
Doamne ajută.

Frățior, mă bucur mult că citit Filocaliile. Dar le-ai și înțeles? Nu le-ai citit foarte atent, așa-i? Nu o lua în nume de rău iar. E foarte subțire pragul între iluminare și îndumnezeire. Dar totuși este un prag. La iluminare devii teolog, poți vorbi despre Dumnezeu adică. Și vezi lumina necreată. La îndumnezeire, Duhul Sfînt și prin EL, Sfînta Treime, este în tine și ești slăvit. Participi la slava lui Dumnezeu și ești slăvit de asemenea de Dumnezeu. Lucruri care exprimate în cuvinte sunt grele de înțeles. Îți recomand să citești cărțile părintelui Ioannis Romanides: Teologia Patristică și Dogmatica Patristică Ortodoxă. El spune că iluminat înseamnă îndumnezeit, deși este un prag între cele două. Nu mai rețin pagina, iartă-mă, dar citește la Teologia Patristică, că acolo spune și vei găsi cu siguranță.
Cum aud adesea, greșit spunînd mulți, sărăcuții, pentru că nu au citit, că dacă studiezi teologia, ești teolog. Teolog ești la iluminare și apoi la îndumnezeire.

Iartă-mă dacă te-am smintit cu orice.

Bucurii.
Reply With Quote