Citat:
În prealabil postat de DanielS
Ritualuri aveti si voi destule. Poate ca am probleme cu memoria, dar nu imi amintesc sa imi fi raspuns la chestiile de genul:
- de ce botezati voi copiii mici, care nu pot sa marturiseasca cu gura la pe Isus ca Salvator al lor. Mantuirea este personala.
|
Deci repet de oricîte ori e nevoie. Pentru tine, mă jertfesc cu drag. Iisus se scrie cu doi i.
De ce botezăm copii de mici ? Pentru că așa învață Scriptura !
Uite aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17076
Citat:
- de ce va inchinati la icoane/infatisari ale lucrurilor din cer, cand acest lucru este strict interzis?
|
Însăși Hristos este icoana Tatălui !
Însuși Dumnezeu a poruncit să se sculpteze în Sfînta Sfintelor, pe capacul Chivotului Legii, serafimi de aur, cu aripile întinse unul spre celălalt, aceia nu erai idoli, cum spun sectarii despre icoane? Bolovanule ! Ști că te iubesc ?
Nu ne închinăm la material, ci la ceea ce ele reprezintă. Sfintele Icoane ! Pe Hristos Dumnezeu !
Slavă Lui ! Și mărire Maicii Sale !
Citat:
- de ce va rugati la Maria? Unde un in Biblia ni se spune sa facem asta?
|
Dacă un înger ! Măi un înger, i s-a închinat ("închinăciunea aceasta" - Luca 1, 29) și i-a spus: "Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei" (Luca 1, 28) da ? Tu de ce nu îi poți spune la fel în rugăciunile tale ? Spune-i măcar aceste cuvinte, dar în fiecare zi ! Spune-i aceste cuvinte : Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei ! Deci dacă îngerul însuși i s-a închinat și ia spus aceste cuvinte, tu de ce nu îi poți spune aceste cuvinte? Te ține dracu ? Nu ! Nu-l lăsa ! Apleacă-ți chiar acum genunchii și citește și spune rugăciunea asta !
Deci spune Biblia: "Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 48) TU CUM O FERICEȘTI ? CUM ANUME ?
Măi copilaș, dacă Însuși Domnul Dumnezeu Treime, Savaot Iubire ! i-a făcut mărire Preasfintei Născătoare de Dumnezeu: "Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic" - Luca 1, 49. TU ! TU CUM ÎI FACI MĂRIRE ? IA SPUNE CUM ANUME ÎI FACI TU MĂRIRE LA FECIOARA MARIA ? Dacă Dumnezeu Însuși i-a făcut, tu cum îi faci ?
Citat:
- de ce va rugati la sfinti? Unde in Biblia ni se spune sa facem asta? Unde ni se spune ca mortii ne pot auzi, sau ca ne pot ajuta cu ceva?
|
Ia uite aici:
"având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." - Apoc. 5, 8.
" ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului" - Apoc. 8, 3
" înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților." - Apoc. 8, 4
Deci ce fac Sfinții ? Se roagă pentru noi ?
Cum poți spune că sunt morți ? Te rătăcești !
Sfinții Apostoli sunt morți ? Doamne ferește să fie așa. Ei sunt morți pentru ereziile protestante. Dar nu pentru creștini.
Vedem la dreptul Lazăr, că a fost în Sînul lui Avraam, și bogatul nemilostiv era în iad și cerea un strop de apă pe buze. Erau ei morți ? Nu.
Deci noi ne rugăm sfinților să se roage pentru noi.
Pentru că sfinții vor judeca lumea. - I Corinteni 6, 2.
Citat:
- de ce va rugati pentru morti? Cu ce ii mai puteti ajuta?
|
Dumnezeu, în Biblie spune să ne rugăm unii pentru alții. Creștinii, față de eretici, se roagă ca Dumnezeu să-i ierte pe cei adormiți, pentru ce au făcut. BIBLIC, normal ! "Deci, rogu-te, mai întâi de toate, să faci cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii" (I Tim. 2, 1) Sfântul Apostol Iacov: Mărturisiți-vă unul altuia păcatele și vă rugați unii pentru alții, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea dreptului care se face (Iacov 5, 16). Sfântul Apostol Pavel cere să se facă rugăciune și pentru el (Efeseni 6, 19). Dar dacă rugăciunile noastre folosesc celor vii, care pricină ar fi să nu le folosească și celor morți, odată ce ei trăiesc cu sufletele lor și de vreme ce Același Dumnezeu le ascultă și pe unele și pe altele? Precum ți-am dovedit la Apoc. 5, 8 și Apoc. 8, 3-4.
Și nu numai atît ! Dar sufletele oamenilor, Dumnezeu le scoate și din iad ! Ține minte ! Acesta este Adevărul !
Dumnezeu poate să scoată sufletele din iad, iar nu omul, Dumnezeu pentru rugăciunile Bisericii !
În Cartea a II-a a Macabeilor (12, 4245) se arată că s-a adus jertfă pentru ostașii cei morți și apoi se zice: Drept aceea, sfânt și cuvios gând a fost că au făcut curățire pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat (12, 46). Iar Sfântul Prooroc Baruh spune: Doamne, Atotțiitorule, Dumnezeul lui Israel, auzi rugăciunea celor ce au murit ai lui Israel Nu-Ți aduce aminte de nedreptățile părinților noștri (3, 45) și la I Regi 2, 6; Psalmi 48, 16; Matei 12, 32; Romani 14, 9; I Corinteni 15, 19; I Timotei 2, 6; Evrei 11, 19; I Ioan 2, 2; Apoc. 1, 18).
Puterea și iertarea lui Dumnezeu Care împlinește -orice- vom cere de la El (Marcu 11, 24; Ioan 14, 13) sunt fără margini, iar bunătatea Lui e atât de mare, că numai El poate schimba osânda veșnică a omului. Așadar Biserica se roagă numai lui Dumnezeu, ca El să scoată din iad pe cei osândiți, și nădăjduiește tare la mila Lui și la atotputernicia Lui.
E clar ? Orice nelămurire mai ai, îndrăznește ! Te voi îndruma ! Că te vreau acasă ! Mi-e dor de tine !
Citat:
Aveti destule ritualuri nebiblice si voi, asa ca mai bine uitativa la barna din ochii vostrii decat la paiul din ochii altora. (nu am incercat sa apar catolicismul prin asta)
|
Tot ! Tot ce mișcă în Biserica Creștină, este Biblic. Creștină mai este doar Biserica Ortodoxă. Tot ce mișcă în Biserica creștină, ortodoxă, este numai cu bază Biblică, ține minte și asta !
Citat:
P.S. Faptul ca spui "Amin" si "Doamne ajuta" nu te face crestin adevarat, ci crestin adevarat e cel care crede cu adevarat in Isus, exact la fel cum te-ai increde intr-o parasuta cand sari din avion, acelasi tip de incredere trebuie sa aiba un crestin in Mantuitorul lor.
|
Doamne ajută, este un salut ruăciune. Deci și un salut și o rugăciune în același timp. Mai departe ce ai scris, sunt prostioare, cum bine spui.
Citat:
Ce inseamna "Bucurii"? E vreun fel de semnatura/urare? :))
|
Da sigur, dragul meu ! E urare ! "Bucurați-vă pururea" - I Tesalonice 5, 16
Citat:
Am auzit mai demult un preot ortodox, la o slujba de inmormantare pentru un barbat care era mai tot timpul beat (ma gandesc ca esti de acord cu mine, cand spun ca acel om nu a fost mantuit?), dar preotul ortodox, cu o idiotenie de nedescris, a zis urmatoarele: "E adevarat ca X avea probleme cu bautura, dar eu cred ca X este in cer datorita a doua motive: 1. X a fost tamplar, si Isus va mantui orice om care are aceeasi meserie ca si a lui; 2. X a murit intre Sarbatoarea Y si Sarbatoarea Z, si toata lumea stie ca in acel interval Portile Cerului sunt deschise si oricine moare atunci merge automat in cer"
|
Aici eu tare cred că e o minciună de-a ta.
Asta una și apoi de unde știi tu că nu s-a pocăit și acel bețivan ca și tălharul de pe cruce ?
Și clar s-a mîntuit !
Citat:
Ce parere ai despre "fratele" tau in credinta?
|
Frate Daniel S., și tu ești ortodox, dar nu știi asta încă. Hristos te iubește !
Citat:
Si repet, ca sa nu ma intelegi gresit: Daca o persoana zice ca crede in Isus, dar acea persoana traieste in pacate, mai rau ca cei mai mari pacatosi din lume, atunci acea persoana NU este mantuita. Eu nu am sustinut niciodata aceasta idee. Unii oameni cred in acea doctrina "Once saved, always saved" care nu este 100% corecta, deoarece o persoana poate spune ca crede in Isus si apoi sa isi traiasca viata cum vrea si se crede mantuita. Asta este o doctrina FALSA.
|
Corect ! În sfîrșit un lucru adevărat spui ! Vezi ? Cu mila Domnului, vi încet încet acasă.
Mă bucur mult pentru tine.
Trebuie pe lîngă credință și fapte, și har. Slavă Domnului că începi să înțelegi !
Nimeni nu e mîntuit pînă nu ajunge la Judecată. Că uite spune:
"cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră".
Slavă Domnului că începi să înțelegi. Și mărire Preacuratei Maicii Sale.
Citat:
Pavel a spus in 2 Corinteni 5:17, "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi." Si daca este o faptura noua, atunci va avea dorinte noi, va avea o viata schimbata, va avea fapte, dar NU FAPTELE il mantuiesc, ci credinta.
|
Nu dragul meu, am vorbit deja despre asta, Sfîntul Apostol Pavel, spune una, iar Sfîntul Apostol Iacov, spune alta, și ei nu se contrazic, ci sunt în armonie ! Se completează. Căci asta e mîntuirea, subiectivă și obiectivă în același timp. Adică fapte și credință, în același timp. Prin har, de la Hristos Iisus, Domnul nostru. Al meu și al tău, cînd vei fi ortodox.
Citat:
Da, credinta adevarata este singura conditie pentru mantuire, dar lucrul pe care probabil tu nu il intelegi este faptul ca credinta adevarata VA PRODUCE FAPTE/ROADE ALE DUHULUI SFANT care se vor vedea in viata credinciosului. Dar nu va fi mantuit datorita faptelor lui, ci datorita credintei lui. E atat de simplu.
|
Da, am spus mai sus, credință, fapte și har. 3 esențiale pentru mîntuire. Dacă lipsește una, nu te mîntuiești !
Bucurii.