View Single Post
Vechi 24.02.2014, 21:43:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci tu Florine cand tinusi post negru de 10 zile trebuia sa fii afurisitt, ai? :)
În sfîrșit și-a dat seama cineva de treaba asta. N-am vrut s-o spun eu. :)

Orice regulă poate fi încălcată ocazional, cu aprobare de la duhovnic și dacă scopul pentru care faci abatere este unul folositor (detoxifiere, vindecarea unor boli vechi sau grele, lupta cu păcatul desfrînării șamd). Dacă cineva vrea să postească o lună bînd doar apă și o face pentru sănătate și duhovnicul lui e de acord, nu văd de ce nu ar face-o. Doar asta se întîmplă o dată sau de cîteva ori în viață la urma urmei, nu e o practică săptămînală la nimeni.

Dar de ce e musai ca noi să întrerupem postul (ăla cu nemîncarea totală) în weekend? Ca să ne împărtășim, altfel postul negru s-ar contrazice cu Canonul 9 apostolic care îi afurisește pe cei ce nu se împărtășesc de fiecare dată.

Dar ce înseamnă afurisenia? E tocmai [auto]separarea de Biserică prin lipsirea voită de Trupul și Sîngele Lui Hristos. Postești negru Duminică? Automat nu te cumineci. Refuzi Împărtășania, indiferent de motive? Te rupi de Trupul hristic. Simplu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote