Citat:
În prealabil postat de DragosP
Nu în preot trebuie să ai încredere ci în Dumnezeu.
|
DragosP, tu iti poti deschide sufletul cuiva, in care nu ai incredere? Tu ai incredere in duhovnicul tau? Tu ai duhovnic?
Am auzit din pacate pe multa lume invocand acest motiv, precum ca nu ar fi gasit pe cineva de incredere, care sa le devina duhovnic. Deci problema increderii in duhovnic exista.
In ceea ce-L priveste pe Dumnezeu, fara El nici gandul de a-ti cauta un duhovnic nu il poti avea.
@ioana gabor
Pe de alta parte, de pe topicul despre homosexuali, am desprins ideea ca unii preoti dau dovada de o "elasticitate" inacceptabila, trecand peste unele pacate grave ale enoriasilor, care nu ii califica la impartasanie, atata timp cat mai sunt in pacat.
Un preot ortodox, care impartaseste un barbat, casatorit cu alt barbat, deci homosexual, desi acest lucru este impotriva legilor Bisericii, din punctul meu de vedere acest preot nu prezinta nici o garantie, nici o incredere.
Slava Domnului ca sunt inca foarte multi preoti buni in Romania; iar daca cel care cauta un duhovnic Il roaga pe Dumnezeu sa il ajute in gasirea acestuia, atunci Dumnezeu ajuta mai repede decat ne asteptam. Totul e sa-i cerem lui Dumnezeu acest lucru cu inima zdrobita, si El nu va intarzia in a ne da ajutorul.