Subiect: Sfintii Zilei
View Single Post
Vechi 10.02.2014, 22:06:44
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Multumesc Cristi pt pomenirea si descrierea vietii Sf Haralambie!

Anul trecut ma aflam in Constanta, in aproximativ aceeasi perioada a anului (poate un pic mai tarziu), in trecere, cautand o alta biserica, cand cineva din grupul de pelerini ne-a atras atentia asupra unei mici biserici de cartier, linga o benzinarie, ca ar avea moastele sf Haralambie.

Nu pot sa descriu cu ce bucurie ne-a intimpinat sfantul la racla sa ! Atata bucurie am trait la racla sa, de parca efectiv m-ar fi luat in brate sfantul si m-ar fi pupat cu toata dragostea si bucuria!

Asta a fost prima mea intalnire cu Sfantul Haralambie si de atunci am icoana lui acasa si il port in suflet cu mare drag.

De atunci, de fiecare data cand am trecut prin Constanta, indiferent de oboseala sau de distractie, principala mea dorinta sincera a fost sa trec prin acea biserica mica si colorata si sa ma inchin la moastele sfantului Haralambie, ca sa-i multumesc cu toata dragostea si evlavia, la randul meu.

Anul asta am fost la vecernie (vecernia praznicului), la biserica Otetari din Bucuresti, unde se afla moastele sale. Si am primit alta binecuvantare si mic dar de la sfantul: desi ma durea in gat si stateam cu medicamentele in buzunar (nu vorbisem toata ziua pt ca orice tentativa de a vorbi producea durere, parintele de acolo ne-a indemnat pe toti sa cantam la vecenie, sa paticipam la rugaciune. M-am gandit: "fie ce-o fi, am sa cant pentru sfantul rugaciunile/raspunsurile/cantarile vecerniei, ca multumire, si am sa ma tratez eu dupa aia, daca s-o agrava".
Cand am plecat de acolo si am sarutat din nou sfintele moaste, l-am rugat pe sfantul Haralambie sa ma ajute cu gatul daca poate.

Iar astazi, uimitor, nu mai aveam nimic. Nici o duere. Nici o problema.
Nici acum nu mai am nici urma de durere de gat.

Sa va ajute Sf Haralambie si sa va intimpine cu dragoste, pe toti cei care ii cereti ajutorul in rugaciune!

Iar tu, Cristi, nu uita de asemenea, sa ne aduci aminte din vreme de Sf Meletie! Ca sa ne invete sfantul ce inseamna sa auzim cu adevarat si astfel sa putem asculta! si sa iti rasplateasca toti acesti sfinti sarguinta si buna intentie!

Last edited by adam000; 10.02.2014 at 22:11:45.
Reply With Quote