Citat:
În prealabil postat de alexlucian
Scarba mi-e de mine de mult timp;uneori mi-e si rusine sa ma uit in ochii oamenilor.Dupa de savarsesc pacatele ,mintea mea devine greoaie,incetosata;ma inchid in mine si nu imi revin decat dupa 2-3 zile.Dupa ce savarsesc pacatele,imi vine sa mor.
Dar cu toata scarba si rusinea obiceiul devine atat de cuibarit in mintea mea,incat chiar daca sunt constient ca este urat ceea ce fac,nu ma pot opri.Am ajuns sa imi fac rau cu buna stiinta.
|
Virgiliu Gheorghe explica foarte clar ce se intampla la nivelul creierului :"prajirea" progresiva a creierului daca sexul are loc cu o fantasma sau cu un obiect -caci oricine altcineva cu care faci sex si nu ai investit sentimente de atașament,afectiune si iubire e doar un "obiect" care te satisface.In cazul in care faci sex cu sotul /soția ,nu vezi doar organul respectiv ci vezi întregul(inclusiv sufletul, personalitatea persoanei iubite) un intreg pe care il iubesti si care nu produce sentimentul pe care il traim cei desfranati, de scarba de dupa caci e anihilat de un hormon in plus(al afectiunii pentru cel iubit) care regleaza hormonal creierul. Nu degeaba a dat Dumnezeu :"Sa nu desfranezi", a facut-o din iubire si protectie pentru noi si nu din rautate.