Citat:
În prealabil postat de DanielS
Nu am auzit lucrurile astea din zbor. Da, sigur, astept versetele.
|
Dacă te referi la moaște, uite ce-a făcut Dumnezeu prin intermediul oaselor lui Elisei:
4 Regi
20. Apoi a murit Elisei și l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în țară cete de Moabiți.
21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale.
Citat:
Deci sa inteleg ca "Sola Scriptura", care reprezinta unul dintre mesajele reformatorilor care au luptat impotriva ereziilor din Biserica Catolica inca exista in Biserica voastra.
|
Biblia e cartea fundamentală pe care se bazează credința ortodoxă, dar nu e singura. Hristos nu a poruncit nimănui să scrie Evangheliile, Pavel sau Petru parcă zice că mai sînt și alte epistole trimise care nu au fost incluse în canonul biblic și Biblia... nu e completă. De aia Hristos le-a promis creștinilor că-L va trimite pe Duhul Sfînt Care îi va învăța
toate.
Citat:
Daca zic ca vecinul meu Vasile a primit o revelatie de la Dumnezeu, prin care Dumnezeu ii spunea ca toti credinciosii trebuie sa stea in cap 10 minute inainte de culcare, l-ai asculta pe Vasile, ai crede ca el chiar a primit o revelatie din partea lui Dumnezeu? Nu. Aceasi parere am si eu fata de orice scriere non-biblica care vrea sa dea de inteles ca este insuflata de Duhul lui Dumnezeu. Care este rostul Bibliei daca nu e completa? Vreti sa spuneti ca Biblia e atat de greu de inteles incat un om oarecare nu poate sa o inteleaga si are nevoie de un guru care sa-i explice continutul?
|
Și voi aveți scrieri non-biblice, indiferent cărei confesiuni aparții. Poate și cu ceva poze. :)
Păi ia uite ce zice mai jos:
11. În privința aceasta avem mult de vorbit și lucruri grele de tâlcuit, de vreme ce v-ați făcut greoi la auzit.
12. Căci voi, care de multă vreme s-ar fi cuvenit să fiți învățători, aveți iarăși trebuință ca cineva să vă învețe cele dintâi începuturi ale cuvintelor lui Dumnezeu și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare.
13. Pentru că oricine se hrănește cu lapte este nepriceput în cuvântul dreptății, de vreme ce este prunc.
14. Iar hrana tare este pentru cei desăvârșiți, care au prin obișnuință simțurile învățate să deosebească binele și răul.
și
... precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui,
16. Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,
Citat:
Daca noi oamenii putem sa ne traim viata intelegand ca suntem capabil sa comunicam cu ceilalti oameni din jur, printr-o metoda inteligibila, atunci de ce nu putem realiza ca Dumnezeu, care este infinit mai inteligent si mai capabil decat omul, poate sa isi faca voia cunoscuta oamenilor.
|
Poate, dar metodele le alege după cum vrea. Și eu m-am întrebat de ce nu ne-a lăsat lucrurile scrise într-un mod mai clar decît sînt prezentate în Biblie.
Citat:
Slabut argument?? Textul ala se potriveste atat de bine.
Imi poti da exemple de datini/obiceiuri/traditi de-ale neoprotestantilor?
|
E slab deoarece confundați tradițiile babelor și ale vechilor păgîni și ale spălării mîinilor evreilor din VT cu scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii de genul Dogmatica Sfîntului Ioan Damaschin sau cu cele 12 volume ce alcătuiesc ”Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvîrșirii” șamd.
Știu cîteva, dar e tîrziu acum și nu prea are rost la urma urmei. Cert e că există obiceiuri și la penticostali cel puțin.