View Single Post
Vechi 07.02.2014, 00:50:21
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
As avea si eu o mica intrebare: Care este calea spre mantuire? De ce este conditionata mantuirea, din punctul de vedere al ortodocsilor? Mi se pare ca am auzit pe unii spunand ca cei mantuiti vor fi doar cei din randul ortodocsilor. Puteti sa sustineti aceasta parere cu niste versete din Sfanta Scriptura? Multumesc.
Doamne ajută.

În primul rînd, bine-ai venit între creștini, martorule al demonului iehova, Daniel S.

De ce este condiționată mîntuirea, întrebi ? Două versete ar trebui să-ți ajungă:

Ioan capitolul 6:

53 Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55 Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.

și

I Corinteni 6, 9-10

9 Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10 Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

Deci da, poți să fi botezat și să fi adulter de exemplu, toată viața, că nu te mîntuiești. Simplu. Da, mîntuirea este condiționată. Și Stalin a fost botezat, dar nu s-a mîntuit.

DAR FĂRĂ BOTEZ NU SE POATE SĂ TE MÎNTUIEȘTI. Conform Bibliei:

Ioan 3:

5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Continuăm imediat. Răspund și la alte nelămuriri ale tale, tot biblic.
Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2014 at 00:52:51.
Reply With Quote