Citat:
În prealabil postat de Dalian
Nu despre mine este vorba ...
|
Pai nu jucam corect! Procedand astfel, lasam impresia ca ne ascundem si ca ne temem de ceva anume. De ce te temi, tu, oare si ce motiv ai avea sa creezi confuzie? Parerea mea este ca, inainte de a-ti da locatia "Cernica", sa pui foarte bine in balanta vorbele, pentru a nu aduce celor de acolo vreo imagine necuvioasa. Ortodoxia este frumoasa, fie ca din ea fac parte si stilistii de care vorbesti. Diferenta o facem noi, fiindca ne consideram mai... buni decat ceilalti. Iti propun un exercitiu simplu: cand esti in genunchi, in fata Sfintei Cruci pe care este rastignit Mantuitorul, priveste-i picioarele strapunse de cuie si spune cu convingere: "Eu sunt mai bun decat ei!" Oare nu cumva vei vedea cu ochii tai cum, pe langa cuie, se mai prelinge o picatura de sange? Nu cumva, prin atitudinea asta ostila, fata de toti ceilalti (unii mai naivi, altii mai caldicei, iar altii bieti atei care inca nu le-a fost dat sa ajunga nici macar la cea mai de jos treapta a intelepciunii), nu facem decat sa-L mai rastignim de mii de ori zilnic, pe Mantuitor? Ne place sa credem despre noi ca suntem diferiti, dar privindu-ne adanc in suflet, oare ce crede Dumnezeu despre asta? Poate chiar avem dreptate in rationamentul nostru, dar avand o atitudine ostila si aroganta, nu vom aduce in veci, rod, in bunele noastre intentii. Stiu, fiecare cade, din cand in cand, in aceasta latura, (eu cu atat mai mult), dar daca nu incercam sa ne indreptam, nu suntem cu nimic mai buni decat cei pe care ii blamam!