View Single Post
Vechi 04.02.2014, 19:56:46
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul

Eu cred ca un om care aprinde 40 de lumanari la biserica x si da sapte acatiste in aceeasi duminica la biserici diferite, este un om disperat sa-l gaseasca pe Dumnezeu, profund credincios si lovit de necaz,... care intelege foarte bine ca credinta este tot ce ia mai ramas... dupa ce doctorii nu-i mai dau sanse de viata.
Poate fi asa cum spui si ar fi un caz fericit ca prin aceasta disperare sa Il gaseasca pe Dumnezeu.
Cred insa ca unii practica aceste "obiceiuri" pentru ca asa au auzit ca e bine. De pilda, sigur ca e indicat ca atunci cand avem un necaz sa platim un pomelnic (sau mai multe poate) dar in acelasi timp in care se roaga Biserica pentru necazul nostru, trebuie si noi sa ne rugam. As crede ca atunci cand Ekaterina a adus in discutie formalitatea, s-a referit la faptul ca degeaba platesti pomelnic la 7 biserici intr-o duminica dar nu stai la nicio biserica pentru a participa la Sfanta Liturghie traind cu gandul ca se intampla minunea numai prin alergatul de la o biserica la alta.
A nu se transforma obiceiuri bune, in practici magice! Poti primi ajutorul lui Dumnezeu participand sincer, curat, constient si cu credinta nezdruncinata mergand Duminica la o singura biserica si participand in mod real la Sfanta Liturghie.
Stie Dumnezeu inima fiecaruia!
Reply With Quote