View Single Post
Vechi 03.02.2014, 16:41:19
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

E foarte ciudat să înjuri Uniunea Europeană pe unde apuci și apoi să vrei să trăiești pe banii lor (ai UE).
Experiența mea personală cu domnul Capsali confirmă în mare parte opiniile exprimate de către AlinB și Mosh-Neagu. Am mirosit încă de anul trecut ambițiile lui politice și strategia rudimentară folosită în acest scop. S-a folosit de orice prilej oferit de efemeridele mediatice ale unui moment dat pentru a lansa săgeți otrăvite în toate direcțiile. Și nu doar otrăvite ci și, uneori, de-a dreptul imbecile. Cum ar fi de exemplu "cererea" adresată emfatic statului român de a naționaliza Petrom, Romgaz și alte companii foarte mari, pe temeiul că acestea tîlhăresc resursele țării și realizează profituri uriașe care, după ce statul va redeveni proprietar, ar putea fi folosite în nu știu ce programe sociale. După câteva zile critică în termeni duri statul român pentru gestionarea dezastruoasă a unor situații specifice.
M-am întrebat atunci cum ar dori domnul Capsali să procedeze statul ca să-și recupereze companiile. Să le răscumpere? Să intre cu armata peste proprietari și să-i fugărească? Sau cum?
O altă ispravă a lui I.C. care m-a pus pe gânduri este anunțul pompos postat pe site-ul ong-ului său cum că a fost la Athos și a venit de acolo cu certitudinea faptului că Hristos este foarte de acord cu demersurile domniei sale, informație primită de la niște "părinți îmbunătățiți". Manevră stupidă (ca să nu-i spun altfel) de a-și întemeia metafizic cariera politică.
În mod sigur omul nu-i prea familiarizat cu cultura dialogului în contradictoriu. Dacă cineva îndrăznește să-l contrazică cu argumente mai mult sau mai puțin plauzibile, va fi tratat cu lături lingvistice care, cu siguranță, nu fac parte din vocabularul curent al unui ortodox "mediu".
Însă dacă n-o să găsesc un candidat mai atrăgător din punctul de vedere al ofertei politice credibile, cred că o să-l votez pe Capsali. Nu de alta, dar omul are o familie numeroasă care trebuie întreținută cumva, iar în felul acesta votul meu microscopic ar avea consecințe concret-pozitive, chiar dacă secundare în raport cu miza abstractă a competiției electorale pentru locurile României în Parlamentul European.