View Single Post
Vechi 03.02.2014, 10:05:25
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu se poate ca cei de la Bruxelles sa ne invete numai de rau. Mai sunt si unele parti bune; dar pe acestea le respingem cu tarie; de ex: respectul fata de om, fata de lege, fata de institutiile, care fac posibila normalitatea intr-o tara europeana, mancata de coruptie.
Mai stiu romanii ce e acela respect? Sau ei vad totul doar prin prisma banului, care face legea si in fata caruia te pleci?!?
Nu as spune ca de la Bruxelles avem ce lua bun. UE seamana cu URSS pictat in albastru si cu manusi. Asa vad eu. Ideologiile nu prea ma mai atrag. Sigur, e bine ca putem sa circulam liber, ca putem cumpara si vinde, ca suntem cat de cat liberi sa spunem ce gandim, desi aici cenzura e din ce in ce mai normala in Vest. Pr.Clasitrat (a trecut la Domnul de ceva ani) a spus ca am facut f.rau ca ne-am aliat cu Apusul, si nu cu Rasaritul. A spus ca Occidentul a stricat tot. Tot el a spus ca nu conteaza ca sunt rusi, conteaza ca sunt ortodocsi. Cand spune ca trebuia sa ne aliem cu Rasaritul, se referea mai ales din punct de vedere spiritual.

Sigur, am avea multe de invatat de la Occidentali, dar nu de la UE. Fiecare cultura din Europa are ceva bun si de luat in seama. De exemplu germanii dupa razboi, au muncit pe gratis ptr. a isi ridica tara. Tot germanii cumpara si promoveaza mai intai produsele nemtesti, abia apoi cele straine. Grecii, care desi au probleme multe, nu isi calca in picioare tara si neamul. Si exemplele pot continua cu fiecare tara. Si tot asa, putem invata multe si de la rusi, bulgari, sarbi, chinezi etc.