Citat:
În prealabil postat de Corinusha
De unde stim noi daca Dumnezeul ortodocsilor nu e acelasi cu dumnezeul altor religii CRESTINE?
Pentrru ca scrie in Crez? Asta nu inseamna ca nu e acelasi. E un singur Dumnezeu peste toti, dar fiecare religie il percepe probabil altfe; de aici pare ca ei s-ar inchina altor Dumnezei.
Raspuns exact la intrebarea asta oricum nu vom primiu; nu deocamdata, pentru ca hnu ai cum sa probezi ca noi avem dreptate, sau altii avem dreptate, sau avem fiecare dreptate, pe care o interpretam altfel...
|
E nonsens total in ce spui tu.
Am sa fac o precizare referitor la ce spui tu. Si am sa iti fac o recomandare. Te rog sa te abtii in a-ti mai da cu parerea referitor la credinta, in general, pentru ca cineva care nu isi cunoaste propria credinta, nu poate sa stie despre ce este vorba in celelalte. Iar tu nu ai nici cele mai elementare cunostinte despre credinta ortodoxa, daca nu stii ce spune in Crez. Crezul se ocupa cu invatatura ortodoxa de credinta, nu "vorbeste" despre celelalte religii. Asa ca da-ti cu parerea despre ce vrei si crezi tu, dar nu despre ce invata Biserica pentru ca nu stii.
In plus nu exista mai multe religii crestine. Doar una. Dar nu iti explic, te las fie sa te documentezi, fie sa spui o prostie si sa aduci un argument in plus ca nu stii despre ce vorbesti (si nici nu incerci sa te informezi despre ce vorbesti).
Lucrurile pot fi privite din doua puncte de vedere (doar doua) si din nici unul dintre ele rezultatul nu poate fi aceasta.
1. Credinciosii. Si ei cred ca exista un singur Dumnezeu si ca El S-a revelat, intrupat, a murit si inviat pentru oameni. Deci, facand sacrificiul suprem pentru oameni inseamna ca le-a dat si invatatura corecta si nu ii putea indruma pe unii gresit. In plus argumentele acestea nici nu sunt necesare pentru ca vorbim despre credinta si Biserica asta ne invata.
2. Necredinciosii. Dar daca esti necredincios, se presupune ca incerci sa fii totusi rational. Rational, daca Dumnezeu a dat o invatatura si a avut grija (pentru ca asta spune in Sf Scriptura) sa dainuiasca si sa se pastreze, insemna ca ceilalti gresesc. Si daca gresesc asupra invataturii lui Dumnezeu, inseamna ca nu Il cunosc, ca drumul lor nu se indreapta spre cunoasterea Lui si prin urmare nu este acelasi Dumnezeu, pentru ca nu pe Dumnezeu Il cauta.