View Single Post
Vechi 28.01.2014, 20:08:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, sigur, la fel de bine putea sa spere, cu optimism, ca iadul va ingheta.

Nu stiu de unde ai scos tu astea ca nu prea reusesc sa-l vad un om atat de naiv.
Cred totusi ca nu ai citit pagina pe care am publicat-o eu. Trebuie sa rasfoiesti documentul de pe scribd pana ajungi la pagina respectiva. este o carte aparuta mai demult si scanata, nu poate fi contrafacere. Daca am timp am sa copiez fragmentul.

Intre mine si Laura exista un fel de lungime de unda comuna si multe idei comune, poate majoritatea (din cate am citt din postarile ei), dar asta nu inseamna ca as semna sau as spune la fel tot ce a scris ea, si banuiesc ca nici reciproca nu este adevarata. Deci totusi este bine ca atunci cand ma combati sa ma combati la ceea ce am scris eu personal.

Alin, am citit restul raspunsurilor tale. Multumesc pentru lamuririle pozitiei tale pe care o inteleg mai bine acum. In multe lucruri sunt de acord, in unele nu, dar cred ca fiecare a zis deja cam totul cel putin odata. Nu cred ca mai are sens sa continuam discutia. Mai ales ca personal, vad ca ma tulbura prea tare (din cauza slabiciunii proprii, fara indoiala, dar si din cauza 'circumstantelor deosebite' de care vorbeam mai sus, valabile in alt fel pentru mine decat pentru Steinhardt dar valabile, dupa parerea mea, si pentru un ocrestin traind in lumea ostila lui Hristos de aici) si imi mananca prea mult timp de care am realmente mare nevoie, pentru ca trebuie sa termin un articol despre cu totul altceva (asta pe langa toate treburile obisnuite).

De fapt subiectul topicului era altul, si la acela am reactionat eu mai intai. Mi se parea inutil sa readucem in discutie lucruri care nici macar nu mai sunt adevarate despre catolici - titlul topicului. Cand pe de alta parte am citit cu ochii mei pe forum ortodocsi care spun ca cutare carte ar trebui interzisa. Interzicerea citirii unei carti (inclusiv Biblia) nu mai este de actualitate la catolici, in schimb ea mai pare sa fie la ortodocsi (unii, cei putin). Mi se pare, in concluzie, incorect sa ii acuzi pe ceilalti de lucruri la care au renuntat. Daca topicul s-ar fi chemat 'catolicii nu par sa vrea sa renunte la papism', cred ca nu m-as fi simtit provocata sa ma lansez in aceasta discutie.