Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Un raspuns si pentru dumneata si pentru prietenul Alin .
Iata ce bine ne spune Arhimandritul Sofronie Saharov:
"Vesticii au pierdut credința și au căzut într-o viață trupească, dar au o cultură chiar raționalistă sau umanistă care îi ține într-un anume nivel.
Au coborât încet-încet, dar au, într-un mare grad, o politețe care îi oprește să cadă mult mai jos.
Ortodocșii însă, atunci când își pierd credința, nu au o cultură umanistă care să-i țină și atunci merg direct în cele mai de jos."
(Arhimandritul Sofronie Saharov, Cunosc un om în Hristos – Părintele Sofronie de la Essex, traducere de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 231)
|
\cat adevar sunt in cuvintele Par. Sofronie. Traind aici, alaturi de vestici, pot confirma. Exact asa sunt vesticii.
Intamplare sau nu, exact astazi cugetam la cele de mai sus, fara sa le fi citit, insa sub o alta forma gandite de mine dar cu aceeasi esenta. Am privit la un batran englez care s-a urcat in autobuz, multumind soferului ca a oprit in statie, multumind tanarului care i-a oferit locul lui, si la final multumind din nou soferului la coborare ca l-a transportat cu autobuzul in siguranta. O politete zambitoare, care m-a facut sa ma gandesc daca are un substrat de credinta sau nu. De fapt este exact ceea ce Par. Sofronie a spus.
Multumesc Cristi ca prin cuvintele Par. Sofronie, mi-ai raspuns intrebarilor mele de azi.