View Single Post
Vechi 24.01.2014, 10:38:00
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai d'asta s-au dat legi ca nu mai poti sa tai vaca/porcul in general animalele alea mai mari si mai suferinde chipurile decat in institutii de specialitate, chipurile fara dureri, etc.

Desi romanului putin ii pasa si cred ca si iubitorilor de animale de pe la noi in general, cum e taiat porcul sau vacare care le ajunge pe masa.

Sunt curios de unde ideea ca un porc sau un caine sau o pisica sufera daca le tai gatul pur si simplu, dar un pui nu, iar in consecinta categoriile sus amintite trebuie "aranjate" prin diverse metode care chipurile, sunt ne-suferinde, desi nimeni nu stie cu adevarat ce se intampla in acele ultime momente nici macar cu un om, ce sa mai spui de animal.

Exista referinte stiintifice in acest sens, ca o anumita categorie de animale "sufera" iar altele nu?

Sau e vorba de capriciile cvasi-arbitrare ale naturii umane, care a fost obisnuita cu ideea ca puiul se maninca si i se taie gatul direct si simplu, ba chiar si porcul sau vaca, pe cand cainele dimpotriva, trebuie iubit pana in ultima clipa, i se transfera o intreaga incarcatura emotionala, trebuie omorat "curat" cu o injectie speciala, bocit, etc..?

La fel si sobolanul de casa, da-i cu injectii alea alea, pe cand fartatzii lui de beciuri si canale sunt decimati fara probleme si remuscari cu orice fel de otravuri iti cad in mana..

Nu stiu cum reusec unii sa vada ceva "umanitate" in astfel de atitudini subiective eu vad capricii si faptul ca in final omul isi serveste tot propriile sensibilitati stabilite dupa criterii arbitrare si nu morale sau cu atat mai putin spirituale.
Cam asta e ideea. Aceste principii false, de a parea "oameni", caricaturizand de fapt intreaga sensibilitate umana, prin selectii subiective, total superficiale. Pe taranul de oriunde ar fi el, nu-l scoti dintr-ale lui, si te priveste oblu cand incerci sa-l inveti tu, strain de respiratia pamantului, cum sa faca si sa dreaga cu gaina, cu catelu', cu purcelu'... Probabil imi pun pe unii in cap, spunand ca toate aceste principii bolnave au plecat din minti bolnave, dar pentru ca acele personaje ajunsesera intr-un fel sau altul, personalitati celebre, pozitia lor a avut greutate, in loc sa fie trimisi daca nu la preot, macar la psiholog. E de-ajuns sa analizam "omenescul" din viata actritei Brigite Bardot, si vom intelege ratacirea si inselarea in care s-a complacut... De ce ne lasam manipulati de astfel de minti, cand de fapt pierdem din vedere tocmai faptul ca ne indepartam si de Dumnezeu si de omenescul din noi, inlocuindu-l cu un surogat ieftin? Care dintre noi nu s-a lovit in viata lui, in timp ce era intr-o situatie de maxima tensiune? A simtit cineva vreo durere? Nu va cred. Atunci e prea multa adrenalina, pentru ca "anestezia" sa nu-si faca efectul instantaneu. Dar noi vrem sa anesteziem... anestezia. Si pentru gaina, si pentru purcel... Cand animalul are dureri din alte motive, e altceva, si probabil ca trebuiesc curmate intr-un fel sau altul. "Si caii se impusca"!... Tot din dragoste si poate cu lacrimi in ochi, dar nu-i facem parastas dupa aceea!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote