Citat:
În prealabil postat de Yasmina
De ce ar fi o gluma?
Intrebarea era foarte legitima deoarece ca si crestini,acceptam idea ca numai lui Dumnezeu I se cuvine dreptul la viata/moartea cuiva.
Dar este cam exagerat exemplul cu boii si lucrarile agricole...Eu am crescut cu bunici la tara,cu gospodarie serioasa iar bunicii mei isi venerau animalele,vorbeau si se purtau frumos cu ele,fara a le maltrata sau a le provoca suferinte si se ingrijeau de nevoile lor(foame,sete,boli).
|
Esti sigura ca termenul "venera" e unul potrivit?
Eu zic sa pui alaturi de el si teologia ortodoxa si vezi ce iese.
Stii ce faceau bunicii aia a tai cu cei 7 pui de pisica sau caine cu care se procopseau vrand-nevrand?
Erau ingropati sau pusi intr-un sac si aruncati in apa, sau abandonati in padure.
[quote]Sunt si Sfinti ortodoxi care se ingrijeau de animale,le vindecau sau locuiau in compania lor;[./quote]
Acele animale e foarte putin probabil sa fi agresat alti oameni dupa care sa vina la sfantul in cauza dupa adapost, ingrijire, etc.
Nu cred ca e nevoie de foarte mult discernamant sa-ti dai seama ca acele animale nu erau pentru ei "pets" sau "animale de companie" in sensul in care sunt animalele de bloc.
Adica sunt achizitionate pentru a umple niste goluri afective de multe ori in dauna semenilor care trebuie sa suporte vrand nevrand prezenta lor si uneori chiar si agresivitatea lor.
Citat:
nu stiu de ce urmaresc unii sa construiasca imaginea ortodoxului asa ca o simpla bruta a cavernelor,fara consideratie sau empatie pt Creatie.
|
Pai cred ca imaginea asta ti-o construiesti singura.
Empatie fata de un animal agresiv inseamna eutanasie, nu sa moara de frig si foame pe strazi, timp in care raneste sau omoara alti oameni.
Nu stiu cum se face ca in numele acestei "iubiri" si "empatii" se ajunge la a desconsidera pana la urma si animalui si omul.
Nu este oare ceva defect in ea?