Citat:
În prealabil postat de Yasmina
De ce ar fi o gluma?
Intrebarea era foarte legitima deoarece ca si crestini,acceptam idea ca numai lui Dumnezeu I se cuvine dreptul la viata/moartea cuiva.
Dar este cam exagerat exemplul cu boii si lucrarile agricole...Eu am crescut cu bunici la tara,cu gospodarie serioasa iar bunicii mei isi venerau animalele,vorbeau si se purtau frumos cu ele,fara a le maltrata sau a le provoca suferinte si se ingrijeau de nevoile lor(foame,sete,boli).
Sunt si Sfinti ortodoxi care se ingrijeau de animale,le vindecau sau locuiau in compania lor;nu stiu de ce urmaresc unii sa construiasca imaginea ortodoxului asa ca o simpla bruta a cavernelor,fara consideratie sau empatie pt Creatie.
Si ma mai intreaba unii de ce apare"alta religie"pe contul meu...
|
Nu te mai necaji, sora mea! Nici eu, nici tu, nici ceilalti colegi de pe forum, nici chiar (toate) inaltele fete bisericesti de pe la noi, din zilele noastre, nu suntem figuri reprezentative pentru ortodoxie. Semnificative sunt figuri precum Sfantul Nicolae, Sfanta parascheva, Sfanta Filofteia, etc... La fel cum pt biserica catolica sunt Maica Tereza, Sf. Ioana D'Arc, Sfantul Anton de Padova, si multi altii pe care nu-i cunosc asa bine.