View Single Post
Vechi 23.01.2014, 18:39:57
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
insa hotia in stil mare, la nivel national, nu exista.

Și eu zic la fel. Ce om bun și darnic a fost Ceaușescu! I-a scos din necăjeală pe români, când li s-a urât chirpiciul și ograda, i-a poftit în apartamente și-n blocuri. Ce? Umezeală pe tavan? Calorifere reci? Nimic pe masă? Acu' și ei cusurgii, la oraș nu mergi pe bulevard cu sarica pe tine, deci oile dă-le încoace la saivanul colhozului, iar pâinea nu știi că tâmpește? n-ai nevoie decât de vreo câteva sute de grame cât îți taie vânzătorul pe cartelă, drrrrag tovarrrăș și prrretin.

Hoție la nivel național? Nuuuu! Totul era de bunăvoie, nu te silea nimeni când ți se lua casa, curtea, libertatea, le întindeai de la sine... Luați, că mie nu-mi mai trebuie. Ce să fac eu cu atâta pământ și cu odăile astea, cu lavițele astea, cu lăicerele astea, cu dorurile astea în care-s strânși toți ai mei de atâtea generații? Eu vreau la bloc, tovarăși, să se dărâme amintirile, să cadă zidurile casei peste mine, iar când o fi să mor, să mă îngropați sub cărămidă și mortar, ce loc să am în osuar când am dat TOT fără să lupt? Luați, tovarăși, că n-am scut. Vă întind tot, tot să-mi luați, de bunăvoie, ca-ntre frați.

Neah! Ce hoție?! La farmacie iepurașul întreba "aveți morcovi?", la alimentară "aveți cuie?", la librărie "aveți chiloți?" și, dârdâind de la 4 dimineața cu pungile lăsate cuminți "să țină rând", toți stăteau la coadă la cătușe. Dar era la liber, frate, kilul de cătușe era la liber, peste tot, și la farmacie, și la alimentară, și la librărie.

Păi, daaa! De ce n-au pus și ei o sârbă și o periniță cum faci tu? Le-ar fi trecut frigul cât stâteau la coadă, mai săltau din picioare, mai dansau din mijlocel...

Last edited by stireana; 23.01.2014 at 18:52:23.
Reply With Quote