Iarta-mi curiozitatea, dar de ce nu e accesibil duhovnicul tau? Unde locuiesti? In ce oras? Sau poate la tara?
Ai putea sa ceri telefonul duhovnicului tau, sau adresa de mail, pentru o comunicare mai buna, pentru stabilirea zilei de spovedanie, pentru sfat. In ziua de azi majoritatea au asa ceva. Totusi, parintele meu prefera sa vorbim fata in fata, la spovedanie.
Parerea mea e ca nici nu ar trebui sa se vada asa, la suprafata, daca hotarasti sa duci o viata duhovniceasca.
Poti citi articole, carti pe net, poti discuta pe forum. Eu una nu as alege sa ma spovedesc online.
Viata perfecta ar trebui sa fie viata in iubire, dupa parerea mea. Iubire fata de aproape, iubire "agape", nu "eros". Comuniune in biserica, iubire fata de cel de langa tine, intelegere fata de cel cazut in pacat, ajutor pentru cel la nevoie. Nu vad cum poti ramane singur in felul asta. Oricum, nu esti singur, esti cu Dumnezeu.
Atentie la mandrie, apare cum nu te gandesti, mai ales la inceputul vietii duhovnicesti, mandria ca faci ce trebuie, ca esti "singurul" care a descoperit cum trebuie sa fie viata, etc. Iti vorbesc ca unul care a patit-o. Lui Dumnezeu ii place smerenia, iubirea, comuniunea. Nu te gandi ca nu are si vecinul tau macar un gand care place lui Dumnezeu, desi nu arata. Si pe el il asteapta Dumnezeu la credinta.
|