View Single Post
Vechi 20.01.2014, 22:39:04
ni-meni ni-meni is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2014
Religia: Protestant
Implicit

Delia 31, hai sa mai incerc totusi o data, ultima data (pentru ca esti foarte obositoare cu incapatinarea ta).

Deci, chestiunea cu dictionarele, pe care o sustii in continuare, nu numai ca e exagerata, dar e chiar incorecta. Un exemplu rapid:
http://www.thefreedictionary.com/beget

Arata-mi si mie unde anume, pe toata acea pagina, zice ceva de “give birth” ca eu nu gasesc. Deloc.

In al doilea rind, continui sa faci acuzatii complet gratuite. Mai nou, ca pentru mine vesiunea KJ n-ar conta. De fapt, sunt un sustinator doar al acestei versiuni (atita timp cit ne referim la limba engleza), si am motive serioase pentru asta (in special privind Vechiul Testament). Am pomenit de NIV special pentru tine, ca te-ai incapatinat sa sustii ca toate versiunile in limnba engleza foslosesc acel termen, si eu ti-am demonstrat ca nu e adevarat (si apropo, in afara de NIV mai sunt si alte versiuni care nu, repet: nu folosesc acel termen pe care tu l-ai declarat comun tututor traducerilor in engleza ale Bibliei).

In al treilea rind, ma intristeaza situatia ta. Daca tu crezi ca inamicii Ortodoxiei sunt cei pe care-i numesti, cu atita superioritate, “sectari”, atunci chiar ca ai un grad extrem de redus de percepere corecta a realitatii. Am mai observat si la alti Ortodocsi aceasta, chiar si aici pe forum, dar realitatea e ca toate denominatiunile Crestine sufera de boala asta. Ca s-o zic altfel: Ortodocsii gresesc cind cred ca numai Ortodocsii se vor mintui. Si Catolicii gresesc cind cred ca numai Catolicii se vor mintui. Si, desigur, si Protestantii gresesc cind considera (unii dintre ei) ca numai Protestantii se vor mintui. Asta de fapt nu o zic eu, ci o spune Biblia: mintuirea e individuala. Chiar si din Vechiul Testament reiese clar asta (ce sa mai vorbim de Noul), asa ca nu stiu cum cineva poate gindi altfel. Gindeste-te de exemplu la evrei: doar nu sustii ca toti cei nascuti, iniante de venirea lui Iisus, in poporul evreu, poporul ales, se vor mintui. Pentru ca Vechiul Testament (ca si Noul), vorba lui Mosh Neagu, mai degraba ii cearta pe evrei decit sa-i laude. In schimb, Dumnezeu insusi lauda (cam rar, si pe buna dreptate) individualitati – de ex. Avraam sau Iov.

O sa ignor celelalte exprimari ale tale la adresa mea, complet gratuite desigur, caci precum am, zis nu vreau sa intru in argumentatie contra altor Crestini, ca regula generala.

Iti doresc un an mult mai aproape de Dumnezeu.
Reply With Quote