Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu cred ca Dumnezeu deja ne indica sfarsitul atunci cand ne da o boala grea, cu sanse mici de vindecare (ca sa n-o numesc incurabila). Altfel de ce nu ne da pana la urma un leac la ea, sa ne vindecam?
EL stie cui si ce da.
Nu stiu cum este la copii. Nu pot sa ma pronunt. Adica tu spui ca Dumnezeu sacrifica pe copii pentru a-i invata/intoarce pe parinti la El? Nu cred ca este atat de monstruos. Cred ca exista alta explicatie...
Pe de alta parte preotii ne spun ca moartea este frumoasa, buna, continuarea vietii. Atunci de ce este rau s-o dorim?
|
Crestinul pretuieste viata pentru ca este un dar al lui Dumnezeu. Singurul lucru mai de pret decat viata este insusi Dumnezeu. De asta Hristos ne spune " cine nu uraste... viata nu este ucenicul meu ". Asta nu inseamna sa-ti urasti parintii sau sa-ti doresti moartea, inseamna doar sa-l pui intotdeauna pe primul plan pe Dumnezeu chiar cu pretul vietii. Este ceea ce au facut toti martirii de-a lungul timpului.
Biblia spune :
" Gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre și căile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Și cât de departe sunt cerurile de la pământ, așa de departe sunt căile Mele de căile voastre și cugetele Mele de cugetele voastre. "
Deci inainte sa spui ca Dumnezeu ar trebui sa ne dea vreun leac, sau ca ii sacrifica pe copii, gandeste-te de doua ori. Poate nu pricepi tu bine ce inseamna suferinta. Poate copilul ala care sufera o face pentru a-ti smulge tie macar o lacrima si o farama de compasiune. Poate ca daca exista eternitate suferinta de aici inseamna cu totul altceva decat ceea ce inseamna suferinta privita din punct de vedere materialist. Dar ne-am obisnuit cu umanismul asta fara Dumnezeu si atunci ni se pare ca ii facem un bine cuiva daca-i curmam suferinta...de fapt tot din egoism o facem dar asta e alta discutie. E mai usor sa-l blamam pe Dumnezeu ca nu ne-a facut sanatosi pe toti si nu ne lasa sa traim 1000 de ani.