View Single Post
Vechi 09.01.2014, 10:35:22
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de enutzza Vezi mesajul
buna!sunt nouaie pe aici::)))....am citit mesajul cu preotul vrajitoru de la liteni....am fost si eu la el dar nu am inteles niciodata treaba cu,cununia pe cap....erau acolo tineri cu gramezile si ai aseza in fata altarului le punea cununii pe cap si le citea ceva de dezlegare dar....nu cred ca au efect.am fost cu o prietena de a mea care nici la ora actuala nu e casatorita.se gandeste mereu ce e de facut caci nu se poate casatorii.stie cineva pe aici ce ar putea sa mai faca?
În primul rând poate că ar fi nimerit să-și scoată din cap ideea că trebuie să se căsătorească grabnic. După aceea, să echilibreze corect cererea cu oferta și să renunțe la pretențiile exagerate (dacă e cazul). N-ar strica o autoevaluare realistă în ceea ce privește abilitățile de comunicare, respectiv inițierea unui proces de dezvoltare temeinică a acestora.
Și dacă tot caută soluții pe la biserică, bine i-ar fi dacă ar găsi o parohie pe care să o frecventeze cu tragere de inimă și un duhovnic pentru limpezirea trecutului și buna așezare în prezent. Dorința de căsătorie adeseori se transformă, aproape insesizabil, într-o obsesie iar Domnul, din cât mai aflăm din Tradiție, nu agreează obsesiile, deci mersul la biserică n-ar trebui să aibă ca motivație principală dobândirea unui matrimoniu convenabil. "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. " (Matei 6:33). Dacă am lua în serios acest verset grijile noastre s-ar diminua simțitor și n-am mai avea nevoie de atâta înmulțire inutilă a vorbei pe internet sau prin ale locuri unde oamenii caută un licăr de speranță în impasurile lor.

Last edited by Mihailc; 09.01.2014 at 10:43:41.
Reply With Quote