Nu fi necajita Mirela...Stii ce mi-a raspus un parinte odata? Ca ziua noastra (a celor fara zi onomastica) este de Ziua Tuturor Sfintilor. Asa ca dragi colegi de forum puteti sa ne felicitati atunci. Noi vom primi cu bucurie!
Cat despre cuvantul craciun, el vine din ebraica si inseamna "cel ce vine". S-a impamantenit acest obicei de a serba Cristianii de Craciun.. Acum, nu stiu daca problema e ca pun pe prim plan sarbatoritii sau.. pe Mos Craciun.
Eu cred ca avem Bisericii pline dar multi serbam Praznicul Nasterii Domnului Iisus Hristos fara Hristos!
Multi nu stiu sarbatorile semnificatia lor dar stiu ca se manaca peste...
Totodata, este adevarat ca multi nu stiu de ziua onomastica (chiar ieri a fost Sf Emilian si multi nu stiu ca poarta numele unui Sfant) si uneori reactioneaza cel putin bizar...cand ii suni sa le spui La multi ani..dar..pentru ca la mine exista intotdeauna un dar...am avut (si) surpriza sa mi se si multumeasca ca le-am spus ca au un Sfant ocrotitor.
Parerea mea e ca este bine sa uram in continuare la multi ani tuturor pentru ca nu se stie niciodata cand au nevoie sa "scormoneasca" in memorie si informatia le poate fi de mare folos..
Bucurie!
|