View Single Post
Vechi 09.01.2014, 00:39:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hitchens Vezi mesajul
Au acelasi scop ca si noi, sa supravietuiasca si sa se inmulteasca cat mai mai mult.
Daca la atat se rezuma scopul tau in viata, nu cred ca esti cel mai reprezentat membru al speciei.

Citat:
Exista un poem scris de Aleister Crowley, numit "Hymn to Lucifer", care priveste din postura "sarpelui" toata povestea.
(Nu e complet. Am scos cateva versuri care nu faceau subiectul discutiei)
Nu stiu de ce am senzatia ca e o postura fata de care ai o simpatie speciala.
Altfel, care ar fi fost ideea?

Stiu, ai scos versurile care arata exact ceea ce este "poezia" de mai sus: un omagiu lui Lucifer.
Iar pentru cine nu stie, autorul este satanist. Adica om credincios, doar ca in sensul gresit.

Sunt surprins si nu prea sa descopar si intr-un "ateu" simpatii pentru o astfel de credinta.

Citat:
Ateismul nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin utilizarea creierului. O mare diferenta.
Ateismul din pacate este inteles de tine ca si de multi din confratii tai ca "anti-teism" nu "a-teism".
O pozitie neutra fata de existenta lui Dumnezeu include si o doza de respect pentru religie.
Macar din perspectiva pariului Pascal.
Ori asa ceva nu cred ca ai.
Sigur, ai simulat-o destul de bine pana la un punct, dar ca orice minciuna, nu dureaza.

Citat:
Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si accesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea libertatii si cunoasterii;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului.
Asta fiind o tentativa stangace de a traduce niste versuri dintr-o melodie rock in limba romana?
Probabil acompaniate de muzica specifica + ceva chimie si zbantuiala a cutiei craniene, arata ca pura intelepciune dar altfel..

Citat:
Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Medicina.
Te referi poate strict la mecanismul neuronal al durerii.
Daca asta e tot ce a ramas din tine vizavi de durere, esti chiar vrednic de mare mila.

Last edited by AlinB; 09.01.2014 at 00:42:15.
Reply With Quote