Citat:
În prealabil postat de Hitchens
Au acelasi scop ca si noi, sa supravietuiasca si sa se inmulteasca cat mai mai mult.
|
Daca la atat se rezuma scopul tau in viata, nu cred ca esti cel mai reprezentat membru al speciei.
Citat:
Exista un poem scris de Aleister Crowley, numit "Hymn to Lucifer", care priveste din postura "sarpelui" toata povestea.
(Nu e complet. Am scos cateva versuri care nu faceau subiectul discutiei)
|
Nu stiu de ce am senzatia ca e o postura fata de care ai o simpatie speciala.
Altfel, care ar fi fost ideea?
Stiu, ai scos versurile care arata exact ceea ce este "poezia" de mai sus: un omagiu lui Lucifer.
Iar pentru cine nu stie, autorul este satanist. Adica om credincios, doar ca in sensul gresit.
Sunt surprins si nu prea sa descopar si intr-un "ateu" simpatii pentru o astfel de credinta.
Citat:
Ateismul nu e credinta ci e Adevarul care se primeste prin utilizarea creierului. O mare diferenta.
|
Ateismul din pacate este inteles de tine ca si de multi din confratii tai ca "anti-teism" nu "a-teism".
O pozitie neutra fata de existenta lui Dumnezeu include si o doza de respect pentru religie.
Macar din perspectiva pariului Pascal.
Ori asa ceva nu cred ca ai.
Sigur, ai simulat-o destul de bine pana la un punct, dar ca orice minciuna, nu dureaza.
Citat:
Adevarul are enervanta calitate de a fi unul singur si accesibil dinspre om ,e o usa cu mâner numai de partea libertatii si cunoasterii;in schimb, credinta e o usa cu mâner numai de partea omului.
|
Asta fiind o tentativa stangace de a traduce niste versuri dintr-o melodie rock in limba romana?
Probabil acompaniate de muzica specifica + ceva chimie si zbantuiala a cutiei craniene, arata ca pura intelepciune dar altfel..
Citat:
Arata-mi o credinta care explica suferinta mai bine ca Medicina.
|
Te referi poate strict la mecanismul neuronal al durerii.
Daca asta e tot ce a ramas din tine vizavi de durere, esti chiar vrednic de mare mila.