View Single Post
Vechi 08.01.2014, 23:54:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Pai si atunci pentru ce preotii nostri ,de la Parintele Arsenie Boca, la Parintele Papacioc si toti sfintii ,condamna ecumenismul in integralitatea lui.. fara a-l diferentia (bun sau rau)?

cat priveste explicatia cu denumirea "politica" a Bisercii Ortodoxe cred ca s-a dorit la acel moment (1054) distinctia de erezii. Orthodox provine din greaca, stiu ca inseamna dreapta-credinta.
Ti-a distras atentia cuvantul "ecumenism" si nu ai fost citit cu atentie ce am scris. Nimeni nu are cum sa condamne propovaduirea credintei adevarate, ar insemna ca nici noi sa nu fim crestini, daca nu propovaduiau Apostolii crestinismul. Chiar acum Biserica are misiuni in mai multe tari, in special Africa. Ecumenismul adevarat, nu cel modern inventat de protestanti, este propovaduirea credintei ortodoxe si aducerea oamenilor in Biserica. De exemplu tu daca ii explici unui neoprotestant sau pagan despre ortodoxie faci acest lucru.
Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
cat priveste explicatia cu denumirea "politica" a Bisercii Ortodoxe cred ca s-a dorit la acel moment (1054) distinctia de erezii. Orthodox provine din greaca, stiu ca inseamna dreapta-credinta.
Desigur, dar nu era nevoie daca catolicii sau altii nu se denumeau si ei biserica. In primul mileniu Biseria era numita Biserica Catolica, adica asa cum si-au luat numele catolicii de azi.
Reply With Quote