08.01.2014, 23:38:21
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Fani71
De obicei, in ziua de dupa o sarbatoare mare se serbeaza persoana sau persoanele importante pentru a cea sarbatoare, in 'planul al doilea'. De ex., in ziua de 9 septembrie, o zi dupa nasterea Maicii Domnului, se serbeaza sfintii Ioachim si Ana, parintii ei. In ziua de 26 decembrie, se serbeaza Maica Domnului, cea care L-a nascut pe Hristos. Iar in ziua de 7 ianuarie se serbeaza sf. Ioan Botezatorul, ca cel care L-a botezat. Este o sarbatoare mai putin importanta a lui decat nasterea sau taierea capului (29 august), dar in Romania este traditia sa se sarbatoreasca Ionii si Ioanele atunci. In alte tari se serbeaza pe 24 iunie mai ales.
Poate ca Cristina serbeaza de Craciun pentru ca Craciunul este sarbatoarea nasterii, poate este o traditie (poate in alte parti nu serbezaza de Craciun, nu stiu). La inviere serbeaza cei care se numesc Anastase pt ca Anastasia inseamna 'inviere' in greaca (bunicul meu se numea asa si serba de Inviere; baiatul meu cel mai mare se numeste tot Anastase, dar noi am hotarit sa serbeze mai degraba in ziua sfantului lui, ca sa aiba timp s ainteleaga mai intai sensul Invierii inainte sa fie prea amuzat de cadouri si altele asemenea ;-)
Cand o fi mai mare poate sa serbeze si de Inviere.
|
Nu stiu daca eu din greseala sau cineva mi-a pus 'thumb down' la mesajul meu precedent. Daca eu, scuze, nu stiu cum s-a intamplat.