View Single Post
Vechi 08.01.2014, 16:37:25
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Sa judecam este una, si sa pretindem (chiar preot fiind) ca alta scuza nu exista, e altceva. Numai din rautate putem vorbi astfel, nu fiindca ne-ar calauzi duhul sfant. Poate unii au in ingrijire bolnavi pe care nu-i poate parasi, poate cineva merge sa cerceteze pe un frate aflat in spital sau in inchisoare, iar in alta perioada nu e posibil, poate a cazut napasta peste om si cine stie in ce necazuri a ajuns de nu poate ajunge la biserica... Faptul ca ajungem sa gandim transant si subiectiv la adresa unora despre care numai Dumnezeu cunoaste adevarul, ne face sa devenim victime ale propriilor noastre legi, asa cum i se reprosa Mantuitorului, cum ca vindeca Sambata, sau ca ucenicii Lui culeg spice, sau nu-si spala mainile, sau cine mai stie ce alte legi si regulamente care nu incap in dragostea lui Dumnezeu. Imi amintesc de un caz concret cand un preot a vazut odata, in timp ce mergea spre biserica sa tina Sf Liturghie, un om cu tractorul care ara ogorul. Primul impuls a fost de a-l blestema, fiindca nu respecta ziua de odihna, lasata de Dumnezeu. Noaptea, un inger a venit in vis si l-a mustrat, spunandu-i: "Nu incerca sa treci peste dragostea si tainele lui Dumnezeu. Iata, omul pe care tu l-ai blestemat, toata saptamana lucreaza la stapan, de dimineata devreme si pana in noapte. Are o familie numeroasa, se roaga mereu si are frica de Dumnezeu. In ziua in care l-ai vazut lucrandu-si ogorul, stapanul lui i-a permis sa se foloseasca de tractor. Iar el lucra si varsa lacrimi rugandu-se pentru iertare!"
Daca nu suntem in Har (si nu suntem din moment ce facem supozitii), e bine sa nu ne pronuntam astfel, ca nu ne este noua dat sa stim, cati dintre cei ce inca nu vin astazi la Sf Liturghie, ajung inaintea multora in Imparatia lui Dumnezeu, in timp ce altii care sunt nelipsiti din biserica, rateaza acest privilegiu prin impetrirea inimii!
Eu nu cred ca e rautate. E multa tristete si amaraciune ca oamenii nu gasesc timp nu isi fac timp pentru biserica. Ca un exemplu si de Boboteaza preotul imi spunea ca aproape toti oamenii de pe strada mea, nu i-au deschis usa, mi se pare extrem de trist, nu ii deschid, din ce motive, de ce credeti? Nu ma refer la cei care sunt plecati de acasa, cunosc si oameni care au lasat banii la o vecina si cheile pentru a permite preotului sa intre, deci cand vrei ceva cu adevarat gasesti orice metoda sa indeplinesti, daca nu vrei gasesti doar pretexte. Nu sunt de parerea d-voastra dar va respect, si nu as vrea sa va suparati pe mine, eu asa cred si nu o sa imi schimb parerea.
Cazurile de boala, vizite in inchisori, spitale si altele de acest gen sunt scuzabile, nu acuza nimeni oamenii pentru asta, cred ca preotul se refera la cei care merg la cumparaturi sau fac alte lucruri de genul dormit pana la nu stiu ce ora sau uitat la TV, deci lene, trandavie, sau preocupari lumesti.

Last edited by aubergine; 08.01.2014 at 16:41:17.
Reply With Quote