View Single Post
Vechi 08.01.2014, 12:01:05
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
7 ianuarie, ziua mortii Sf. Ioan Botezatorul??? asta ai sarbatorit azi? si atunci in 29 august ce se sarbatoreste?
Da, ai dreptate Delia. Sunt cam derutata.
Stiam ca in august este ceva cu capul lui. Sunt vreo 3-4 sarbatori numai cu capul Sf. Ioan Botezatorul. Nu e vina mea ca este atat de complicat, cu atatea sarbatori pentru un sfant.
Si in general se serbeaza ziua mortii unui sfant. La Ioan Botezatorul stiu ca are si zi de nastere (24 iunie). La fel Sf. Fecioara.

Chiar nu mi-am pus problema ce serbam pe 7 ianuarie. Sf. Ioan Botezatorul. De ce? Stiu ca dupa Botezul Domnului a fost prins si intemnitat. Credeam ca atunci a fost si omorat. Si mai urmeaza sarbatorile cu capul lui.

Si daca stau sa ma gandesc bine, atunci cei cu numele de Cristian/Cristina ar trebui sa se serbeze si in ziua mortii sau Invierii lui Iisus (dupa regula ca se serbeaza de fapt ziua mortii unui sfant - atunci devine el sfant la Domnul).

Si bravo voua ca sunteti atat de bine lamuriti in credinta. Pentru mine este tare greu. Ca nu este totusi 1+1=2
Nu are o logica. Sunt putine informatii si se cere multa intelegere si renuntare la minte. Pentru un laic este foarte greu.
Poate ca unii au calitati deosebite, asa cum altii au talent la pictura, muzica sau sport.

Last edited by sophia; 08.01.2014 at 12:09:24.
Reply With Quote