View Single Post
Vechi 08.01.2014, 10:27:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tot ceea ce face omul se zădărnicește dacă nu o face din dragoste pentru Dumnezeu și semenul său.
Sau pentru sănătatea trupului, care ar putea intra tot la dragoste pentru Dumnezeu din moment ce vorbim de templul Duhului Sfînt.

Citat:
Dacă postește și se mândrește cum că ar face ceva, se pierde postul său.
Orice fel de mîndrie e păcat, ceea ce e mai grav decît a pierde postul cum zici tu.

Citat:
Dacă tu ai impresia că o să ți se contabilizeze câtă carne n-ai mâncat și că asta te va mântui, te înșeli.
Aia încercam să explic, sînt creștini care cred că li se contabilizează asta. Eu cred că postul are folos imediat, e pentru sănătatea organismului. Și pentru slăbirea poftelor dacă practici sporturi extreme.

Citat:
Apropo, Sf Părinți ne sfătuiesc să postim în taină (în afara zilelor de post rânduite de Biserică).
Un vegetarian nu are cum să postească în taină.

Citat:
Păi un vegetarian care se mândrește asta și este, un ”fariseu”. Una e să ții post din dragoste pentru Hristos în taină (în afara zilelor de post rânduite de Biserică) și alta e să ții un ”post controlat” pe motiv de sănătate. Bineînțeles, nu e greșit să ții un regim vegetarian (post controlat), dar cu băgare de seamă și nu cu păreri înalte despre faptele noastre ”mărețe”.
De ce automat un vegetarian se mîndrește? Fără asta nu se poate?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote