Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Tot ceea ce face omul se zădărnicește dacă nu o face din dragoste pentru Dumnezeu și semenul său.
|
Sau pentru sănătatea trupului, care ar putea intra tot la dragoste pentru Dumnezeu din moment ce vorbim de templul Duhului Sfînt.
Citat:
Dacă postește și se mândrește cum că ar face ceva, se pierde postul său.
|
Orice fel de mîndrie e păcat, ceea ce e mai grav decît a pierde postul cum zici tu.
Citat:
Dacă tu ai impresia că o să ți se contabilizeze câtă carne n-ai mâncat și că asta te va mântui, te înșeli.
|
Aia încercam să explic, sînt creștini care cred că li se contabilizează asta. Eu cred că postul are folos imediat, e pentru sănătatea organismului. Și pentru slăbirea poftelor dacă practici sporturi extreme.
Citat:
Apropo, Sf Părinți ne sfătuiesc să postim în taină (în afara zilelor de post rânduite de Biserică).
|
Un vegetarian nu are cum să postească în taină.
Citat:
Păi un vegetarian care se mândrește asta și este, un ”fariseu”. Una e să ții post din dragoste pentru Hristos în taină (în afara zilelor de post rânduite de Biserică) și alta e să ții un ”post controlat” pe motiv de sănătate. Bineînțeles, nu e greșit să ții un regim vegetarian (post controlat), dar cu băgare de seamă și nu cu păreri înalte despre faptele noastre ”mărețe”.
|
De ce automat un vegetarian se mîndrește? Fără asta nu se poate?